nieuwe haring goede maatjes met raalte

Dat de nieuwe haring in de tweede week van juni weer aan wal wordt gebracht betekent dat in Raalte wederom het vissers – en korenfestival gehouden wordt. Dit jaar op zaterdag 11 juni. Niet alleen de haring wordt geproefd, ook de bijbehorende korenwijn glijdt dan door menig keeltje naar binnen. Het centrum van Raalte zal volledig in beslag worden genomen door diverse koren, haringkramen en terrassen.

Vanaf 11.00 uur treden Mannenkoor Recht door Zee uit IJsselmuiden, Piratenkoor Storm & Averij uit Muggenbeet, Chantykoor De Landrotten uit Roden, Chantykoor Op Koers uit Gorssel en de beide koren uit Raalte, Vrouwenkoor Eigen Wiese en de Roalter Jong’s, in het voetlicht presenteren aan de Munstersestraat, bij Café De Gouverneur.

Omstreeks 12.00 uur zal het festival geopend worden en vanaf 12.30 uur treden de koren bij verschillende terrassen op. De koren zullen in wisselbeurt alle locaties aandoen. Om 17.00 uur zal er een grote finale zijn van alle koren op de Plas met een medley van bekende meezingers.

Na de finale is er een afterparty voor alle koren en publiek die vanaf dat moment kunnen genieten en dansen van de formatie Bent Zonder Vent. Tien enthousiaste vrouwen brengen een afwisselend programma met prachtige oude hits en swingende dansnummers, op het podium tegenover Café De Gouverneur.