naam theater veroorzaakte teveel commotie

“We hebben een roerige periode achter de rug. Het is eigenlijk maar een korte periode, het voelt alsof het langer was. Maar vanaf heden heet Tof Hof,” dat waren de eerste woorden van theaterdirecteur Jos van den Born zaterdagmorgen. De kritiek die de organisatie te verwerken kreeg na de naamsverandering is de reden om de nieuwe naam terug te draaien. “Het gaat niet om de mensen die alleen zomaar iets schreeuwden. Er ontstond een diepere laag van kritiek en die kritiek was zeer wezenlijk. We zijn het cultureel erfgoed uit het oog verloren,” aldus Van den Born. “We zijn een theater, we zijn van de mensen. De organisatie is van de gemeenschap.”

“We wisten dat het commotie zou veroorzaken, maar zoveel…De inschatting is niet goed geweest, dat hadden we niet voorzien. We hadden niet verwacht dat de commotie zo breed zou zijn, onder zo’n groot deel van de bevolking. We hebben er goed naar geluisterd en zijn op onze schreden teruggekeerd.”

“Het weekend na de naamsverandering viel het kwartje. We zijn met elkaar om tafel gegaan en toen zeiden we: ‘wat is onze volgende stap’. We hebben de vrijwilligers van het theater erbij geroepen, dat is een mooie afspiegeling van de samenleving. Toen waren we er snel uit.”

Van den Born ontkracht de geruchten dat het een geldverslindende operatie is geweest. “We moesten sowieso onze huisstijl aanpassen, dat zat er aan te komen.”

TOF is nog niet helemaal uit beeld. De brochure met het programma van komend seizoen valt woensdag in de brievenbussen van Salland. Hierop staat nog Toftheater. Dat wordt niet meer aangepast. Het nieuwe internetadres is per direct van kracht: staging2.hofinsalland.nl, maar wie echt hecht aan het oude: staging2.hoftheater.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.