meer dan 200 fietsers bij heikera recreatief

Ondanks aanwakkerende wind en enkele pittige, lokale buien heeft de fietstocht Heikera Recreatief zondag toch nog 218 deelnemers opgeleverd. De organisatie van de NTFU-fietstocht was in handen van de Heinose Fietstoerclub Heikera. Met 114 fietsers was de afstand van 60 kilometer het meest in trek, de 90 kilometer trok 55 deelnemers, voor de 30 km stapten 49 personen op de fiets.

De fietsers op de kortste afstand hielden het jammer genoeg niet allemaal droog, zo vertelt toerleider Willy Smeenk. “Boven Heino en omgeving viel de regen zo nu en dan met bakken uit de lucht! De fietsers van de 90 km hadden meer geluk… Zij hebben alleen bij vertrek wat druppels gehad en hielden het verder de hele tocht droog.” Dat in totaal 218 personen de tocht gefietst hebben, heeft Smeenk nogal verbaasd. “Veel mensen hebben voor vertrek nog even een blik op de buienradar geworpen en deze gaf toen gunstig weer aan. De buien zijn héél lokaal gevallen…”

De fietsers van de 30 kilometer reden via de Velner, Ramele naar Broekland. Via Wijhe ging het terug naar Heino. De deelnemers van de 60 en 90 kilometer reden naar Deventer en Terwolde. Via de IJsselvallei ging het naar Welsum, waar met het veer de overtocht werd gemaakt naar Olst. De deelnemers van de 90 kilometer fietsten een extra lus. Zij deden ook de Wilpse Klei, Busloo, Teuge, Terwolde, Nijbroek en Oene aan.

Een domper was echter dat ‘s morgens rond een uur of acht, toen de eerste deelnemers zich bij Zaal Oortwijn inschreven, de racefiets van één van de deelnemers gestolen werd. Het signalement van de vermoedelijke dader is bekend. Het bestuur van Heikera wil deelnemers er daarom nogmaals op wijzen dat men zélf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigendommen. Wel zal Heikera aanvullende maatregelen treffen om diefstal in de toekomst te voorkomen.

De eerstvolgende NTFU-tocht van FTC Heikera is de Kermistoer, op 3 juli vanuit café d’ Olde Wettering te Lierderholthuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.