man verdacht van ernstige mishandeling baby

Toen de man zijn zoontje door elkaar schudde, ondersteunde hij het hoofdje niet. Hierdoor sloeg het naar achteren. De baby liep hierbij een bloeding in zijn hersenen en ogen op. Ook brak het jonge ventje een rib.

De advocaat van de Wijhenaar vindt het allemaal veel te zwaar aangezet. De baby zou zijn bewustzijn zijn verloren en de vader zou zijn kind weer bij kennis willen schudden. De eerste keer dat dit gebeurde was op een zaterdag in november, de tweede keer op de maandag erna. Ook toen zou het kind even zijn weggevallen. Toen er ambulancebroeders ter plaatse kwamen constateerden die in eerste instantie niks, maar in het ziekenhuis bleek het ventje bloedingen en een ribfractuur te hebben.

Het kind is uit huis geplaatst en de vader zit in voorlopige hechtenis. Het verzoek van de advocaat om de hechtenis te schorsen, werd door de rechtbank dinsdag afgewezen. “Het valt niet uit te leggen als u nu al op vrije voeten zou komen,” sprak de voorzitter van de rechtbank. De zaak krijgt een vervolg op 21 juli om 10.00 uur. Tegen die tijd moet ook de aanvullende medische informatie boven tafel zijn, bijvoorbeeld of het kind blijvend letsel aan de acties heeft overgehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.