maatregelen tegen verdroging boetelerveld

De afgelopen tientallen jaren is het Boetelerveld steeds droger geworden. Hierdoor verdwijnen bijzondere planten en dieren, die van oorsprong voorkomen in het gebied. Om het Boetelerveld voor deze soorten weer interessant te maken, gaat Landschap Overijssel werkzaamheden verrichten om het Boetelerveld te vernatten. Dit gebeurt onder andere door de aanwezige greppels te dempen, een deel van het bos te kappen en een aantal poelen te voorzien van een waterdichte leemlaag. Door deze maatregelen wordt de grondwaterstand in het voorjaar hoger en wordt het gebied geschikter voor bijzondere planten en dieren.

Het Boetelerveld is het enige natte heidegebied in Salland. Zo moet heel Salland er tot het einde van de negentiende eeuw hebben uitgezien; grote stukken heide, zo ver het oog reikt, met verspreid liggende poelen.

Om de eigenaren van aangrenzende grond van het Boetelerveld over de geplande werkzaamheden te informeren hebben reeds gesprekken plaatsgevonden. Om ook de overige inwoners van Hellendoorn en Raalte te betrekken bij de plannen, organiseert Landschap Overijssel op vrijdag 10 juni een informatieavond. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 16.30 en 20.00 uur in het gemeenschapshuis De Schalm, in Mariënheem. De inloopavond heeft een informeel karakter waar foto’s en kaarten van het terrein worden getoond. Ook kunnen bezoekers zich aanmelden voor een speciale excursie in het Boetelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.