lifestyle centre viert eerste lustrum

Lifestyle Centre in Raalte viert op zondag 29 mei haar 5-jarig bestaan. Het is dubbel feest voor eigenaren Joost te Wierik en Oscar Duteweert. Nu ze met hun fitnesscentrum ongeveer een jaar lang op de huidige locatie aan de Tjalkstraat 2 zijn gevestigd, maken ze met een goed gevoel de balans op. “Het heeft ons absoluut gebracht waarop we gehoopt hadden. Sindsdien is het aantal leden verdrievoudigd. De puzzelstukjes vallen nu op hun plaats en we krijgen rust. Nu kunnen we aan de slag om ons aanbod nog beter op de wensen van onze klanten af te stemmen.”

Op zondag 29 mei zijn er van 10.00 tot 16.00 uur verschillende activiteiten op het terrein bij het Raalter sportcentrum en bij de Gamma. De twee buitenactiviteiten zijn de survivalestafette en groepsfitness. Voor deze activiteiten dien je je van tevoren in te schrijven. Dit kan via de website staging2.lifestylecentre.nl of aan de balie van Lifestyle Centre. De survivalestafette is een teamrace waarbij drie verschillende parcoursen afgelegd dienen te worden. Het gaat om een loop-, fiets en survivalbaan. Je kun je opgeven als team (vier personen), maar vanaf 12.00 uur is individuele deelname ook mogelijk. De groepslessen worden buiten gegeven bij een groot buitenpodium. Het gaat om body pump, body combat, body attack, body balance, RPM (spinning), Sh’ Bam en zumba. Iedereen mag meedoen. Voor de kinderen staat er een groot springkussen en verder zijn er ballonnen. Lifestyle Centre zorgt voor begeleiding van de kleintjes. Buiten is er een terras, waar tegen een vergoeding broodjes en diverse gezonde en alcoholische drankjes genuttigd kunnen worden. Verder zorgt Lifestyle Centre voor broodjes. Een team van het sportcentrum staat klaar om de gasten rond te leiden. Tevens krijgen de bezoekers meer informatie over het Ben Fit voedingsprogramma van Lifestyle Centre. Mensen die zich die dag inschrijven voor een abonnement, sporten twee maanden gratis. De prijsuitreiking van de survivalestafette volgt om 16.00 uur. De deelnemers kunnen de volgende prijzen winnen: een halfjaar gratis sporten, drie maanden gratis sporten en een waardebon van Time Out Sport Raalte ter waarde van 25 euro.

Vijf jaar zijn Joost en Oscar nu officieel bezig met hun fitnesscentrum, Maar de aanloop naar de oprichting duurde net zo lang. “Ik heb hiervoor bij een ander fitnesscentrum gewerkt”, vertelt Joost. “Ik heb diverse opleidingen in de sport gevolgd en Oscar studeerde bedrijfseconomie. In mijn werk zag ik verschillende zaken die ik anders zou willen aanpakken. Meer aandacht voor de klanten, meer persoonlijke begeleiding en een kleinschaliger opzet. Daarom hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een bedrijfsplan opgesteld. We waren nog hartstikke jong, 19 of 20. Het was het eerste plan en er zouden er nog velen volgen. De eerste versie was allesbehalve professioneel. Maar na meerdere gesprekken bij diverse banken begon het vertrouwen in ons te groeien.” De twee werden daarbij ook nog in de wielen gereden door een gebrek aan locaties met de juiste bestemming in de gemeente Raalte. Het leidde tot wat gesteggel met de gemeente. “Achteraf bekeken waren we te hongerig”, blikt Joost terug. “We waren jong en ongeduldig.”

Maar vijf jaar geleden konden de twee dus van start gaan. Niet met hun originele plan voor een fitnesscentrum, maar met doelgroepenfitness onder de naam Boddieplan. Aanvankelijk hadden ze de beschikking over een locatie van 150 vierkante meter aan de Marktstraat. Na een jaar konden ze het vloeroppervlak van hun centrum al verdubbelen. “Het bleef daarna maar groeien en uiteindelijk hebben we onze oude bedrijfsplan weer uit de kast getrokken. Daarna zijn we naar de bank gegaan. ‘Wat is mogelijk?’ Uiteindelijk kregen we de tip dat het oude Veenhuispand leegstond.” De twee wisten overeenstemming te bereiken met de eigenaar en daarna startte een grondige verbouwing. Circa een jaar geleden kon Lifestyle Centre Raalte haar deuren openen. De centrale sportruimte herbergt circa veertig fitnesstoestellen. Daarnaast biedt het pand ruimte aan extra zalen voor onder andere groepsles, fysiotherapie en sportmassage.

“Er is nog wel ruimte voor nieuwe abonnementshouders, maar wat locatie betreft, willen we niet verder groeien”, vertelt Joost. “Het huidige concept blijft staan. Het is een redelijk kleinschalig centrum, overzichtelijk en in één oogopslag kun je zien wat we te bieden hebben. Het stelt ons in staat om de klanten te begeleiden aan de hand van onze eigen maatstaven. Als we ooit nog eens gaan uitbreiden, dan zal het een tweede vestiging zijn waar we onze formule kunnen laten zien, niet een nog groter centrum.”

Voor meer informatie staging2.lifestylecentre.nl of bel 0572-354364.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.