Home / archiefcentraal / leesvirus in heeten heino en luttenberg

leesvirus in heeten heino en luttenberg

Vijf groepen 6 uit Heeten, Heino en Luttenberg hebben last van een leesvirus. Gelukkig kunnen ze vrolijk uitzieken in de Bibliotheek Raalte op woensdag 18 mei tijdens een Ren je Rot-feest. Op deze dag wint de meest besmette groep een wisselbeker.

Er komen maar liefst in totaal 115 kinderen van de St Bernadette uit Heeten, Gouden Emmer uit Heino en Esmoreit uit Luttenberg. Zij worden woensdagmorgen vermaakt door Joy Alferink en Demy van de Belt van KindActief Raalte. Joy en Demy organiseerden dit feest samen met de Bibliotheek Raalte. De jongelui worden bijgestaan door een eerstejaars leerlingen van de Opleiding Jeugdzorg-Pedagogisch medewerker van Landstede Raalte.

Leesvirus is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool, waarin leesbevordering en het aanleren van digitale informatievaardigheden hand in hand gaan. Doel van dit project is het toepassen van ICT vaardigheden zoals het zoeken op internet en e-mailen, taalvaardigheid zoals het formuleren van de eigen mening en de communicatie hierover en leesbeleving. Centraal staat de vraag: welke klas is het meest besmet door het leesvirus en wat is het meest besmettelijke boek?

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.