koe in de kost mag gaan loeien

De ‘Koe in de kost’ mag gaan loeien. Donderdagavond is de gemeenteraad van Raalte akkoord gegaan met de komst van de combinatie van een recreatie- en agrarisch bedrijf. Op het park in Heeten komen zogeheten Grondulows te staan, deels ondergrondse bungalows.

Iedere grondulow krijgt een koe toegewezen, zodat bezoekers kennis kunnen maken met het boerenleven. De koe moet namelijk elke dag gevoerd en gemolken worden.

De hele gemeenteraad steunde het initiatief. SP twijfelde overigens het meest, maar gaf de ondernemers het voordeel van de twijfel. Gemeentebelangen steunde het voorstel ook, maar uitte wel zorgen voor omliggende agrarische bedrijven. Die zouden namelijk beperkt kunnen worden in hun kunnen, na eventuele toekomstige uitbreidingen van Koe in de Kost.

Meer over Koe in de Kost lees je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.