kado en hobbyshop lavendel viert jubileum

“Toen mijn kinderen volwassen waren, wilde ik iets voor mezelf”, vertelt oprichtster Riet Hoogeboom. “Aangezien ik al jaren op hobbymarkten stond met eigengemaakt werk, was een hobbyzaak een logische stap. Om wat extra toeloop te creëren, het hobbygebeuren was destijds nog niet zo groot als het nu is, heb ik de formule destijds uitgebreid met luxe cadeauartikelen. En dat was meteen een schot in de roos.”Riet zegt het lachend: Lavendel is haar eigen ‘vrouwending’. “Ik had altijd in het bedrijf van mijn man gewerkt, Hoogeboom Raalte, een echt mannenbedrijf en ik wilde iets doen dat dichter bij mezelf lag. Dat is met Lavendel helemaal gelukt.”

Riet startte vanuit een pand aan de Grote Markt (vlak naast het huidige Slim Jeans). In ’93 voegde dochter Irma Witteveen-Hoogeboom zich bij haar moeder. Eerst vanuit een tweede vestiging in Nijverdal. “Maar zo rond 2000 was dat niet meer te combineren met mijn moederschap”, vertelt Irma. “Vandaar dat we toen hebben besloten om gezamenlijk verder te gaan in Raalte.” In 2003 verhuisde Lavendel naar het huidige pand aan de Marktstraat 17 b. Daar konden moeder en dochter over veel meer ruimte beschikken. Het voorste deel van de winkel is bestemd voor de collectie cadeauartikelen. Van potten tot beelden, van decoratieve kussens tot vazen. “We richten ons op het midden/bovensegment van de markt”, stelt Irma. “Maar ook voor een leuk presentje van enkele euro’s kun je hier prima terecht. En we pakken elk cadeautje leuk in. We hechten veel waarde aan onze presentatie.” Het achterste deel van de zaak is bestemd voor de hobbyartikelen. Daar vind je een ruime keuze aan borduurmaterialen, papiersoorten, kaarten, scrapbooks, noem het allemaal maar op.

Op 20 en 21 mei staat er een kleine tent bij de winkel waar de bezoekers kunnen kijken naar een expositie van beelden en schilderijen. “We krijgen veel complimenten over onze kunstcollectie en het leek ons leuk om daar tijdens het jubileum wat meer mee te doen”, vertelt Irma. Op vrijdag 20 mei staat er van 14.00 tot 18.00 uur een doorlopende presentatie met ‘Martha Stewart’-ponsen op het programma; zaterdag 21 mei van 11.00 en 16.00 uur volgt een demonstratie met de creatables van Marianne Design (in combinatie met de nieuwste scrapbookvellen en embellishments). Van woensdag 17 tot en met zaterdag 21 mei krijgt elke klant van Lavendel een goodiebag cadeau. Daarnaast geldt er die dagen een korting van 20 procent op het hele assortiment.

De kracht van Lavendel? Dat is de persoonlijke touch die Riet en Irma aan hun zaak geven. “We besteden enorm veel aandacht aan de samenstelling van onze collectie. We proberen altijd voorop te lopen en op de hoogte te blijven van de laatste trends. Sommige grote ketens, verkopen alleen maar de materialen en artikelen die op dat moment goed lopen. Maar wij proberen ook als een hobby wat minder populair is geworden, toch gewoon de benodigde materialen in ons assortiment te houden.”

Vanaf 19 mei breidt Lavendel haar diensten uit met een eigen webshop. “De webshop is met name bedoeld voor onze klanten die uit een ander deel van het land komen”, vertelt Irma. “In de vakantietijd komen hier vaak mensen binnen uit andere delen van het land en die zijn dan meestal helemaal onder de indruk van onze collectie. ‘Zo’n mooie winkel hebben we bij ons niet’. Met de webshop kunnen we ze op de hoogte houden van onze collectie en hoeven ze niet voor een cadeautje helemaal naar Raalte te rijden.”

Kado & Hobbyshop Lavendel is te vinden aan de Marktstraat 17b in Raalte, tel: 0572-360099. Meer informatie op staging2.kadoenhobbyshoplavendel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.