jorink in actie voor energy4all

Van kinderen die lijden aan de energiestofwisselingsziekte maakt het lichaam te weinig energie aan. Hierdoor kunnen vitale organen, zoals hersenen en hart aangetast worden. De buitenwereld ziet vaak vooral de spierslapte en de vermoeidheid. Zo kan het lopen van 100 meter voor een patientje al aanvoelen als een volledige marathon.

De Echte Bakkers, herkenbaar aan het gele logo, hebben een speciaal brood ontwikkeld voor de actie. Het brood draagt de naam Kale Berg, vernoemd naar de Mont Ventoux, en is een soort mueslibol met noten en karamel. Het brood kost 4,25 euro en dat hele bedrag gaat naar de stichting Energy4all. Het brood ligt inmiddels bij de bakkers in de winkel.

Als afsluiting van de actie, doen de bakkers mee aan de Mont Ventoux Challenge 2011. Op 12 juni aanstaande fietsen ze namelijk met z’n allen de 1909 meter hoge Mont Ventoux op in de Franse Provence. “Als we straks moe maar voldaan allemaal op de top van de kale berg aankomen, dan hopen we samen een mooie cheque te kunnen laten zien.”

Om de actie extra in de schijnwerpers te zetten, verloot elke Echte Bakker ook nog een fiets. Hier in Salland gaat het om een racefiets die is aangeboden door Profile fietsenmaker Rudi Assink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.