jansman bouwt aan duurzame toekomst

Met de toepassing van een innovatief modulair isolatiemateriaal richt Jansman Bouw uit Luttenberg zich nu ook op de duurzame markt. Het concept biedt vele voordelen, bij deze techniek worden bouwelementen met een hoge isolatiewaarde toegepast.

Met dit materiaal is Jansman in staat om woningen en/of bedrijfsgebouwen te realiseren met een Rc-waarde van 10,0. Met de Rc –waarde geeft men de warmteweerstand van de constructie aan. Een dergelijke score geldt als zeer hoog en is tevens voldoende om geen energie van buitenaf aangeleverd te hoeven krijgen. “Het bouwproces werkt relatief snel”, vertellen Jan van Duuren en Silvo Maatman, respectievelijk algemeen directeur en bedrijfsleider van Jansman Bouw.

Het materiaal waarvan de elementen zijn vervaardigd, is zeer sterk, duurzaam en doordat het licht is, arbo-vriendelijk en dus voor de mensen op de bouw makkelijk en snel te verwerken. Om een energiezuinige woning te kunnen realiseren, is de toepassing van meer isolatie alleen niet voldoende. De technische installatie is daarbij ook van essentieel belang want daarmee bepaal je het energieverbruik. Om dit bouwsysteem tot een succes te maken zijn ervaring en knowhow van de verwerking van deze materialen in relatie tot bouwfysica (de werking van warmte, vocht, licht en geluid) een must. “Wij hebben inmiddels de afgelopen jaren deze kennis en ervaring opgedaan en zijn hierdoor in staat om niet alleen traditioneel, maar ook duurzaam en energiezuinig te bouwen.”

“Duurzaam ondernemen heeft de toekomst”, zeggen Van Duuren en Maatman. “De bouw is een traditionele sector waar qua innovatie nog volop kansen liggen. Hoe dan ook zijn we hiermee een weg ingeslagen naar een duurzame toekomst die we met vertrouwen tegemoet zien.” In Lemelerveld is inmiddels de volgende energiezuinige woning in productie genomen, dit in opdracht van familie In de Wal.

ISO

Jansman heeft onlangs voor haar kwaliteits- en milieumanagementsysteem een certificering gekregen, namelijk een ISO 9001/2008 voor kwaliteit en een ISO 14001/2004 voor milieu. “Door deze certificering geven wij een extra garantie aan onze klanten dat wij een bouwbedrijf zijn waarbij het tot in de puntjes is geregeld en waar men waar voor z’n geld krijgt.”

Krachten bundelen

Jansman maakt deel uit van de Hegeman-familie maar opereert als vanouds geheel zelfstandig in de markt. En uiteraard maken we gebruik van elkaars kwaliteiten en faciliteiten. “In deze onzekere tijden is wel zo prettig voor een opdrachtgever dat je met een betrouwbare partner zaken doet die ook zijn verplichtingen nakomt en het werk voor je afmaakt”, aldus Jan van Duuren “Door de krachten te bundelen, kunnen wij concurrerend zijn en blijven. Het inkoopvoordeel wordt één op één doorberekend en we zijn in staat om te werken aan een duurzame toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.