isala en ijselheem pakken ouderenzorg aan

De Isala klinieken en Woonzorgconcern IJsselheem willen beide expert zijn in optimale zorg voor ouderen in de regio. Het revalidatie- en behandelcentrum geriatrie, met 68 plaatsen in het nieuwe ziekenhuis, is daarvan een resultaat. Uitgangspunt is dat ouderen in Zwolle en omgeving profijt hebben van het feit dat er binnen de muren van het ziekenhuis specialisatie ter plaatse gebundeld wordt. Op maandag 16 mei tekenen beide partijen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Kwetsbare oudere die zijn opgenomen in een ziekenhuis, hebben andere zorg nodig. Door het centrum binnen de muren van het ziekenhuis te plaatsen, worden de expertise van IJsselheem en de Isala klinieken gebundeld. Het ziekenhuis kan zo optimaal gebruik maken van de gespecialiseerde zorg van het verpleeghuis voor patiënten die in het ziekenhuis zijn uitbehandeld, maar nog wel langdurige zorg en aandacht nodig hebben. Ook moet dit leiden tot een versterking in de samenwerking met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorg. Zo ontwikkelen de partijen samen een kennisnetwerk voor optimale ouderenzorg in de regio noordoost Nederland.

Ouderen ontvangen na ziekenhuisopname behandel- of zorgfaciliteiten op maat. Dit gebeurt voordat patiënten terug gaan naar hun woonbestemming; thuis of in een ouderenzorgorganisatie. Het gaat bijvoorbeeld om revalidatie na een ingreep zodat de patiënt eerst goed kan trainen en aansterken om vervolgens weer zelfstandig te kunnen functioneren. Ook verblijven ouderen in het centrum bij wie nader onderzoek gewenst is door medisch specialisten en/of de specialist ouderengeneeskunde vanwege specifieke ouderdomsklachten of -problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.