internationaal theaterland bij ribs en blues

Hieronder vind je de acts die Theaterland aanbiedt:

Accrobuffos (VS)

‘Laughmakers, streetplayers and knockabout Philisophers’, zo noemt dit Amerikaanse gezelschap zich. Onder begeleiding van luide operamuziek betreden de gladiatoren de ring. Ze houden hun schild beschermend voor zich, maar het mag niet baten. De waterballonnen treffen doel. Het publiek doet vrolijk mee en voor je het weet staat iedereen elkaar nat te smijten met een grote grijns op zijn gezicht. Maar aan het eind wordt duidelijk dat als er iemand wint, er ook iemand verliest.

Dagadom (Israël)

Juan Brava en Maria zijn niet het slachtoffer van hun gebrek aan talent. En dankzij hun totaal gebrek aan zelfkritiek staan ze daar, vastberaden, op de bedwelmende weg naar de universele glorie. De ontmoeting tussen de wereld van deze twee personages en de werkelijkheid.

Italento (Italië)

Sinds de oprichting in 1992 door Mauro Grassi treedt dit Italiaanse gezelschap meer dan tweehonderd keer per jaar op in tientallen landen over de hele wereld. Een grote witte piano wordt bespeeld door een maestro uit de achttiende eeuw. De piano ‘danst’ zelf door de straten. Bovenop staat een frêle, lieflijke ballerina. Sprookjesachtig zweeft ze mee op de klanken van het concert.

Strings on Fire (Australië)

Wat gebeurt er als een maffe stuntman naar een wereldberoemde violiste gaat voor een paar lessen? Dat is zondagmiddag te zien bij Strings on Fire, in 2009 ‘down under’ nog uitgeroepen tot beste straattheateract van het land. De Aussies omschrijven het zelf als een ‘unieke mix van circusstunts, virtuoos vioolspel en spelen met vuur…’ Met medewerking van de hoofdrolspelers Madame Stradivarius en Captain Finhead, goed voor komedie, tango en stunts.

Arricirco (Brazilië)

Deze Braziliaanse circusgroep komt al weer voor de derde keer naar Nederland met dit keer de voorstelling ‘Abanda’ over het thema vriendschap. We maken kennis met een groep kinderen die een onschuldig leven leiden in de stad. Voor hen is de wereld nog een grote speeltuin. Als er gevaar dreigt voor één van hen krijgt het woord vriendschap een andere betekenis. In een wervelende show met acrobatiek, swing, steltlopen, capoeira en rola-bola acts beleeft het publiek een spannend en ontwapenend verhaal.

Heinz der Zauberer (Duitsland)

Hij staat bij onze oosterburen wijd en zijd bekend als ‘de schelm onder de magiërs’ en dat zegt al genoeg. Geen witte konijntjes uit de hoge hoek, maar combineert verbluffende goocheltrucs met comedy, entertainment en het vertellen van gekke verhalen. Honderd lachsalvo’s per optreden, zo omschreef een Duitse krant zijn bijzondere optreden al eens

Rainbowfolks (Nederland)

Iris, Arco, Yingarna en Tidda vormen samen de steltenact ‘Rainbowfolks’ want zij wonen ‘achter de regenboog’. Zij beleven daar gouden tijden en laten zich alleen verleiden door festivals en feesten om op ontdekkingstocht te gaan. Doordat de Rainbowfolks niet van deze wereld zijn, leidt dat tot bijzondere ontmoetingen. De groep staat voor kleur, fun, dans en spel. Gehuld in prachtige kleurrijke creaties verschijnen Iris, Arco en Yingarna op stelten van 1.10 m.

[b]Uri Weiss[/b[ (Israël)

Met een heel eigen, zelf ontwikkelde combinatie van theater, humor, acrobatiek en jongleren trekt Uri Weiss al meer dan vijftien jaar de hele wereld over. En met veel succes want de verschillende voorstellingen zoals ‘Captain Zucchini’, ‘Strongman Circus Show’ en ‘La Familia’ waren razend populair tijdens internationale festivals maar ook in het circus of theater. In Raalte komt hij met zijn eerste soloprogramma ‘The Human God’. Weiss is een megalomane en pathetische acrobaat met weinig talent die als eerste mens helemaal op eigen kracht wil gaan vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.