in memoriam jan beniers

Naaimodecentrum Jan Beniers was jarenlang een begrip in Ommen en later ook in Dalfsen. Of het nu ging om een paar knopen, een reparatie of een nieuwe naaimachine, hij stond altijd met raad en daad voor zijn klanten klaar. Zolang hij werkte, was hij trouw lid van de HVO, waarvan hij ook een aantal jaren voorzitter was. Hij was betrokken met zijn omgeving en wist precies wat er speelde in Ommen. Samen met Douwe Bron en Evert Daman organiseerde hij om de vier jaar een middenstandsbeurs die aan de Voormars in Ommen werd gehouden, en in haar hoogtijdagen zeker 20.000 bezoekers trok.

Als geen ander kon hij het belang van de Handelsvereniging op zijn collega-ondernemers overbrengen en hen overtuigen van het nut van een lidmaatschap. Ook nadat hij stopte met zijn bedrijf, hield hij contact met de ondernemers in Ommen. Zo was hij nog altijd penningmeester van de Vereniging van Eigenaren van de winkels en bewoners aan de Varsenerstraat. Omdat hij het belang van een goede nieuwsvoorziening inzag, heeft hij jarenlang samen met Douwe Bron advertenties verkocht voor Nieuws TV Ommen.

Jan Beniers had altijd een open oog en oor voor zijn medemens. Toen hij vernam dat de bewoners van de Sprank aan de Jacob Marisstraat regelmatig met vervoersproblemen zaten, besloot hij samen met anderen de Stichting Vrienden Vervoersfonds Jacob Marisstraat op te richten. Deze stichting exploiteert een rolstoelbus ten behoeve van de bewoners van Sprank en het ouderinitiatief van de Jacob Marisstraat. Hij vervulde in deze stichting niet alleen de rol van penningmeester, maar zorgde ook voor alle administratie en onderhield de contacten met de WMO-afdeling van de gemeente Ommen. Jan was lid van de burgerijcommissie van De Bazuin.

Deze commissie organiseert de activiteiten rond jubilea en andere heuglijke feiten. Zij zorgt ervoor dat er voldoende financiële middelen zijn om activiteiten te organiseren. Ook de kerk kon steevast rekenen op zijn hulp. Jan was op het moment van zijn overlijden nog altijd actief als ouderling in de geref. Kerk Vrijgemaakt en hield zich als afgevaardigde van zijn kerk binnen de Interkerkelijke Organisatie van alle kerken in Ommen, en hield zich in die hoedanigheid bezig met het organiseren van het Korenfestival op de Kerstmarkt.

Wie je ook spreekt, over één ding is iedereen het eens: Jan Beniers was zeer sociaal en betrouwbaar. Hij trad niet op de voorgrond, maar probeerde binnen iedere stichting of vereniging waaraan hij zijn steentje bijdroeg, steeds een win-winsituatie te creëren. Op financieel en organisatorisch gebied moest alles goed zijn voor iedereen. Hij hield van blijde en tevreden gezichten. De ondernemers van de HVO wensen de familie, vrienden en kennissen van Jan Beniers heel veel sterkte met het verlies van deze bijzondere en geliefde man.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.