heikera recreatief toertocht 30 60 en 90 km

Fietstoerclub Heikera houdt op zondag 15 mei de Heikera-Recreatief. De start van deze jaarlijkse NTFU-fietstocht is bij Zaal Oortwijn aan de Canadastraat 9 in Heino. De meimaand staat bekend als fietsmaand van het jaar, daarom heeft Heikera voor zowel leden als niet-leden drie afstanden uitgezet, namelijk dertig, zestig en negentig kilometer. Alle routes zijn met pijlen uitgezet.

Voor de dertig kilometer is een route uitgezet via de Velner, Ramele en Natuurgebied Neppelenbroek bij Broekland. Als rustplaats is gekozen voor Café de Hoppe in Broekland. Na rust fietsen de deelnemers over rustige Sallandse wegen via Wijhe weer naar Heino.

De zestig kilometer gaat via Middel en de omgeving van Diepenveel naar Deventer. In Deventer fietst men via de IJsselkade en het fietspad langs de spoorbrug naar Terwolde. De rust is bij Café Restaurant Dorpszicht in Terwolde. Na de stop wordt over rustige wegen door de IJsselvallei naar Welsum gefietst. In Welsum steken de fietsers met het veer de IJssel over naar Olst. De deelnemers van de zestig en negentig kilometer krijgen bij inschrijving een kaartje mee voor de overtocht. Vanuit Olst gaat het verder via Den Nul en Wijhe naar Heino.

De negentig kilometer gaat tot aan Deventer gelijk op met de zestig kilometer route. Na de spoorbrug bij Deventer splitst de route zich. De negentig kilometer gaat via de Wilpse Klei, met mooie utizichten op de IJssel, Bussloo en Teuge, met uitzicht op vliegveld Teuge, naar Terwolde. Ook de negentig kilometer heeft als rustplaats Café Restaurant Dorpszicht in Terwolde. Na de rust gaan de fietsers via Nijbroek en Oene naar Welsum, waar wordt aangesloten bij de 60 kilometer rijders.

Ter ondersteuning krijgen alle deelnemers een routebeschrijving mee. Zowel op de rustplaats in Broekland als Terwolde bestaat de mogelijkheid voor het opladen van een accu voor mensen met een fiets met trapondersteuning. De starttijden voor de dertig en zestig kilometer zijn tussen 9.00 en 12.00 uur en voor de negentig kilometer tussen 8.00 en 12.00 uur. De sluitingstijd eindcontrole is 16.30 uur. Voor meer informatie bel met toerleider Willy Smeenk via 0572-392794.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.