heetens onderonsje in finale bartelscup

De dames van Plus Severijn Heeten hebben zaterdagavond een finaleplaats veroverd in de Bartelscup. De handbalsters wonnen uit bij Hacol ’90 met 33-36. De finale wordt op zaterdag 25 juni gespeeld tegen Nieuw Heeten.

Het was een spannende wedstrijd tegen de kampioen uit de Regioklasse A. Alleen winst was genoeg voor een finaleplek. Hacol begon scherp aan het duel. Heeten kwam nog wel op 0-1, maar daarna was het Hacol dat de kansen beter benutte. Al na vier minuten stond het 4-1 voor de thuisploeg. Hacol speelde een offensieve dekking met succes. Heeten was te gehaast en wist de kansen niet te benutten. De omschakeling naar de dekking was niet goed genoeg, waardoor Hacol lekker kon counteren. Ook in de gewone dekking was Heeten niet scherp en fel genoeg waardoor de schutters van Hacol ook makkelijk konden scoren.

Na een kwartier spelen begon het wat beter te lopen bij de Heetense dames en kon de achterstand weggewerkt worden. Bij 8-8 was er voor het eerst een gelijke stand en liet Heeten de thuisploeg niet verder weglopen. Hacol nam maximaal nog een voorsprong van vier punten, maar deze werd nog voor rust weer weggewerkt. Bij rust stond het 19-19.

Na rust scoorde Hacol als eerste en gingen de scores om en om. Bij 22-23 kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong, om deze niet meer weg te geven. De thuisploeg werd rommelig in het afspelen en had moeite met de offensieve dekking. Heeten bleef echter scoren en bouwde de voorsprong uit. De laatste minuten had Heeten beter uit kunnen spelen, maar het bleef voor doelpunten gaan, waardoor Hacol nog een paar doelpunten kon maken. De zege kwam echter niet meer in gevaar.

Door de overwinning speelt Heeten op 25 juni de finale tegen Nieuw Heeten in Deurningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.