grootste feelgood fietsevenement van regio

De tocht, die drie jaar geleden begon als trainingsrit voor de Frankrijk-editie begon, is inmiddels vooral een regionale gelegenheid geworden. “Vooral toerfietsclubs uit de regio verschijnen trouw aan het vertrek. Alle clubs plaatsen onze tocht op hun kalender. SALLAND d’HuZes is overigens niet alleen bedoeld voor clubleden van verenigingen hoor. Ook individuen zijn welkom, met racefiets, atb of trekking bike.”

Deelnemers aan de tocht kunnen kiezen uit twee afstanden: Zestig en honderd kilometer. De kortste variant leidt de fietsers drie keer over de Lemelerberg, de honderdkilometervariant gaat zes keer over de bult. De deelnemers starten allemaal vanaf de Veldhoek in Heino. Vanaf daar gaat de route via Lemelerveld naar Lemele. Na de eerste klim rijden de renners ronden van veertien kilometer.

Zoals eerder al geschreven, het gaat lang niet alleen om een sportieve prestatie. Het goede doel staat centraal, meedoen is het belangrijkste. Bovenop de Lemelerberg moet een topsfeer ontstaan. Roelofs hoopt op een grote hoeveelheid publiek op de top, om zo toch een beetje Alpe d’Huez sfeer te creëren. Op de bult komt een grote boog te staan, er is livemuziek en het aanwezige publiek moet de sfeer helemaal compleet maken.

De vorige twee edities waren de weergoden goedgezind. “Het was topweer, qua temperatuur perfect. Dat zorgt ook voor goede deelname. De voorinschrijvers van de tocht laten doorgaans redelijk op zich wachten. Iedereen kijkt eerst of het goed fietsweer is. Mensen zijn misschien wel een beetje bang om hun tientje inschrijfgeld kwijt te raken. Nergens voor nodig, want ook als je niet fietst en al wel betaald hebt, komt het geld bij het goede doel terecht.”

De eerste editie van de fietstocht trok 125 deelnemers. De tweede editie in 2010 trok 360 deelnemers en nu hoopt Roelofs op een sneeuwbaleffect. “Als we de 500 halen, zijn we heel content.” De laatste editie van de fietstocht leverde 6120 euro op. “Daar proberen we dit jaar overheen te gaan. Iedere deelnemer legt minimaal 10 euro in, maar sommigen komen zelfs met 50 euro aan.”

De tocht start op 22 mei vanaf 09.00 uur bij Café Restaurant de Veldhoek aan de Lemelerveldseweg 37 in Heino. Voorinschrijven kan door te mailen naar fietsgroepplataan@live.nl. Meer informatie over activiteiten van Salland d’HuZes op staging2.salland-dhuzes.nl. Bedrijven die de toch willen sponsoren, mogen zich overigens nog altijd melden, dat kan ook via het eerder genoemde mailadres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.