gewoon carolien droogte

In grote delen van Nederland is het droog en de regen lijkt nog wel even op zich te laten wachten. Om ons heen bloeien de bloemen en staan de plantjes in de grond. Er zijn vele visies van hoe je met de droogte en plantjes moet omgaan. Ik zie bij deze meningen vergelijkingen met hoe wij als mens ons leven vormgeven.

‘Planten en zaaien kun je beter uitstellen tot het weer verandert, want kleine plantjes kunnen in droge grond de wortels niet diep in de aarde zetten’. Een jonge vrouw met een groot verlangen naar een kindje wil eerst de zekerheid van een vaste baan voor ze zich echt openstelt om het te mogen ontvangen. Of kun je erop vertrouwen dat het weer wel weer verandert…?

“Als je plantjes in de tuin een keer water geeft, moet je ze water blijven geven, anders drogen ze uit.” Vooral je kind laten huilen…. Verwen je kinderen/ mensen als je ze extra aandacht geeft? Of zou het kunnen zijn dat je jezelf dan ook fijner voelt?

‘Als er droogte is, maken sterke planten langere wortels waardoor ze nog beter water uit de diepte van de aarde kunnen halen.’ Wij mensen kunnen veel aan, houd de energie bij jezelf, zet je voeten goed op de grond, zorg voor rust, bouw reserves op als het kan en haal zoveel mogelijk kracht uit jezelf!

‘De plantjes die slap vallen in de droogte geef ik extra water en een bijzetstokje. ‘ Alleen als het niet goed met me gaat, zoek ik hulp, totdat ik me beter voel. Ook blijkt dat door droogte in de tuin andere bloemetjes dan normaal tot hun recht komen. Alles en iedereen heeft zijn eigen plaats en bloeimoment!

Heb jij ook nog wat vergelijkingen of wil je reageren? info@carolienjonkman.nl of via de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.