gering aantal bezoekers herdenkingsconcert

In het kader van de honderdste sterfdag van de Franse componist Guilmant is afgelopen zaterdag een herdenkingsconcert gehouden in basiliek van de H. Kruisverheffing. Voor een gering aantal bezoekers gaf Petra Veenswijk een orgelconcert dat in het teken stond van Lexandre Guilmant en Jehan Alain.

Petra Veenswijk, die als organiste verbonden is aan de Maria van Jessekerk in Delft, vertolkte twee stukken van Guilmant . Namelijk Lamentation opus 45 en de Sonate no. 6 in si mineur, bestaande uit de onderdelen Allegro con fuoco, Méditation en Fuga et Adagio. Van Alain speelde het, uit drie delen bestaande, Trois Danses; Joies (vreugde), Deuils (rouw) en Luttes (strijd).

Het volgende concert in de basiliek is op zaterdag 4 juni. Dan geven Suzanne Veerman en Wim Does een dubbelconcert (quetre mains) op het Adema orgel.