gemeente raalte staat stil bij oorlogsslachtoffers

Bij het Nederlands Indië / Nieuw-Guinea monument verzamelen de deelnemers om 19.40 uur, die gezamenlijk naar het monument aan de Zwolsestraat lopen. Daar zal de ceremoniemeester een inleidend woord houden. Bij het oorlogsmonument wordt twee minuten stilte gehouden om alle oorlogsslachtoffers te herdenken. Er volgt een kranslegging namens de gemeente en namens de Raalter veteranen. De overige aanwezigen krijgen tevens de gelegenheid om bloemen te leggen. Er vindt een bijdrage plaats van koor Germania. Scholieren zullen een gedicht voordragen, waarna een afsluitend woord gesproken wordt.

Na de herdenking bij het oorlogsmonument wordt een concert gegeven door de Zang en Oratoriumvereniging Raalte. Dit herdenkingsconcert begint om 20.45 uur in de Plaskerk.

Luttenberg

In Luttenberg begint het herdenkingsprogramma om 18.00 uur bij het monument aan de Blikweg, dat herinnert aan de ramp met de V2, waar de vlag halfstok wordt gehangen. Om 19.45 uur zal de ceremonie de opening verrichten. Direct daarna zullen de kinderen van groep 8 van basisschool Esmoreit een bijdrage leveren aan de herdenking.

Een paar minuten voor acht vindt de plaatslegging namens de gemeente plaats, door loco-burgemeester Ben Haarman. Na het taptoesignaal houdt iedereen twee minuten stilte, waarna Het Wilhelmus wordt gespeeld. Het programma eindigt met een toespraak van Ben Haarman en de bloemlegging namens de Luttenbergse gemeenschap. Als de ceremoniemeester de sluiting heeft aangekondigd kunnen de belangstellenden bloemen neerleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.