filemon wesselink melkt paarden in luttenberg

Na de onzekerheid of Filemon Wesselink zou komen op locatie bij Paardenmelkerij ’t Schanebroek in Luttenberg, was het bezoek dinsdagavond dan toch een feit. Die avond arriveerden de satellietwagen, de crew en Filemon zelf voor ‘Filemon in ’t land’, onderdeel van de MaDiWoDoVrijdagShow. Volgens Nathalie Pronk, eigenaresse van de paardenmelkerij, liep het allemaal heel relaxed en gemoedelijk.

Filemon wilde zelf ervaren hoe het handmatig melken van een paard in zijn werk ging. Dat bleek nog niet zo makkelijk te gaan. Op tv was te zien dat het paard een paar keer van zich aftrapte. “Het is nog niet zo makkelijk als mensen denken en het gaat anders dan bij koeien. Voor de paarden was het ook ongebruikelijk, een hele crew er omheen, dus met die stribbelingen kregen we ook nog te maken”, vertelt Nathalie. Samen met haar vriend Michel Scholten probeerde Filemon het daarna machinaal en dat ging hem een stuk beter af.

Na het melken kreeg Filemon een bekertje verse paardenmelk om te proeven. Nathalie: “Hij trok eerst een vies gezicht, omdat hij niet wist wat hij moest verwachten. Maar hij gaf aan dat de melk prima te drinken is.” Als afsluiter wilde Filemon zich voelen zoals Cleopatra zich gevoeld moest hebben toen zij baadde in ezelinnenmelk. Dus is er voor Filemon een bad gevuld met paardenmelk.

Nathalie en Michel vonden het een hele leuke ervaring om live in de uitzending van Paul de Leeuw en Filemon Wesselink te zitten. Nathalie: “Daarnaast is Luttenberg weer even op de kaart gezet.”

Wie de uitzending gemist heeft, kan deze terugkijken op http://staging2.madiwodo.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.