eerste lustrum voor ijsseltheaterfietstocht

De IJsseltheaterfietstocht beleeft zondag 29 mei haar eerste lustrum. De vijfde tocht is ongeveer dertig kilometer lang en onderweg worden de deelnemers op negen sfeervolle en historische locaties getrakteerd op bijzondere voorstellingen door voornamelijk professionele artiesten. Dankzij subsidie van de gemeente Olst-Wijhe, de provincie Overijssel en sponsors is deelname geheel gratis.

Het familieprogramma op de verschillende locaties is een gevarieerde mix van jeugdtheatervoorstellingen, muziek, poëzie en een creatieve activiteit. Bij ‘Miezemuis’ van Het Huis van Barm vormen een opzienbarende verhalenkar met een sloep op het dak en een speeltafel het decor voor deze spannende familievoorstelling van Daniëlle Dommisse. ,,Dit is het eerste seizoen dat we met deze voorstelling rondreizen langs scholen en festivals. We merken dat de kar met al z’n luikjes en deurtjes waar van alles uitkomt gecombineerd met het verhaal over het kleine meisje Miezemuis enorm tot de verbeelding spreekt. Van kinderen maar ook van volwassenen.’’ Speciaal voor de theaterfietstocht is van deze voorstelling die officieel driekwartier duurt een afgerond geheel gemaakt van zo’n 20 minuten. De voorstellingen beginnen om 12.10, 13.45 en 15.35 uur.

Bij Kasteel Groot Hoenlo kunnen de deelnemers luisteren naar gedichten van Harry Mulisch voorgedragen door Johan Jonker, Oscar Korstanje en Jona Bolster, allen leden van het Literair Café Wijhe. De gedichten worden omlijst door sfeervolle vioolmuziek van Mario van Groningen. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werd kasteel Groot Hoenlo dat stamt uit 1233, bewoond door kunstenaars en gold het kasteel landelijk gezien als epicentrum van de kunsten. Ook Harry Mulisch woonde in de jaren zeventig op de bovenverdieping van het kasteel en schreef daar zijn boek ‘De ontdekking van de hemel’. De voorstellingen beginnen om 10.50, 12.25 en om 14.15 uur.

Erwin Nyhoff zingt liedjes in het dialect bij De Olsterhof in Olst. Het gaat om kwetsbare concerten van een half uur. ‘Zielevibraties’ noemt hij zijn selectie dialectsongs. Zielevibraties begint om 11.35, 13.25 en 16.25 uur.

Eric en Peter brengen de voorstelling ‘Jubelejum’ bij Rustpunt Het Rozenvoorde in Wesepe. Het gaat om een komisch liedjesprogramma met een hoofdrol voor de liedjes van Annie M.G. Schmidt. De voorstelling begint om 12.55, 14.30 en 16.20 uur.

Hennie Schaapman en Joop van der Wal gaan bij Havezate de Haere op zoek naar de gemeenschappelijke betekenis van feest. Het gaat om een interactief programma waarbij het publiek ook de handen uit mouwen mag steken. Alle bijdragen worden verwerkt in een blijvend kunstwerk. Aanvang is om 11.25, 13.00 en 14.50 uur.

Straattheater Gajes brengt ‘Performance met paard’ aan de Boerlestraat. Het gaat om een rijdende voorstelling. Wat er precies gaat gebeuren, blijft een verrassing. Aanvang is om 10.55, 13.55 en 15.30 uur.

Theatergroep Smoesjes brengt: ‘Wij houden van kamperen’, een voorstelling over twee Amsterdamse zusjes die gaan kamperen. Terwijl de één geniet, baalt de ander van de vieze voeten, het lopen met de wc-rol en het lawaai. Smoesjes is te vinden bij landgoed Onder de Gelder in Wijhe. Aanvang is om 11.20, 14.20 en 15.55 uur.

Mama Roux is te vinden bij ’t Proathuus in Wijhe. De theatergroep heeft deze keer een nieuwe missie: de mensen inwijden in de liefde voor bingo. De voorstellingen beginnen om 11.50, 14.50 en 16.25 uur.

Pleunie Hoving brengt de voorstelling ‘Gestrand in Bohemia’ bij de Barlosekolk in Duur. Het verhaal handelt over een kapitein die op de resten van een scheepswrak zijn eigen bizarre koninkrijkje heeft geschapen. Een hondstrouwe knecht staat hem terzijde en zijn opstandige dochter is wegens muiterij aan de mast geketend. Aanvang is om 10.50, 12.40 en 15.40 uur.

De IJsseltheaterfietstocht, georganiseerd door de Stichting Theater langs de IJssel, start om 10.30 uur zowel in Olst, Wijhe en Wesepe. Ook is het mogelijk om op andere tijden te starten maar dan zijn niet alle voorstellingen te bezoeken. De organisatie heeft gezorgd voor toiletgelegenheid, catering en EHBO onderweg. Meer informatie op staging2.theaterlangsdeijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.