duo feestlift neemt feesten heel serieus

Feestlift, het Wijhese duo dat bestaat uit Frank Kleine Schaars en Marco ten Kate, heeft vorige week zijn eerste single ‘Vannacht doen we hier het licht wel uit’ gepresenteerd. Salland heeft in de afgelopen twee jaar al uitgebreid kennis kunnen maken met het tweetal, maar nu is het tijd om de vleugels verder uit te slaan.

Het nummer is opgenomen en geschreven door de bekende producer Edwin van Hoevelaak. Zijn broer Coen maakte de bijbehorende clip (die werd opgenomen in de Slinger in Wijhe). “Er komen elke maand iets van tweehonderd singles uit”, vertelt Marco. “Of onze single er uit springt, is dus maar de vraag, maar als je het doet, dan kun je het ook maar beter meteen goed doen en daarom hebben we Edwin gevraagd.”

Frank en Marco werken beide als verzekeringsadviseurs voor de Rabobank Salland. Frank speelt al zo’n twintig jaar in blues- en rockbandjes, Marco zong in zijn eentje al jaren op feesten en partijen. “Zo’n twee jaar geleden kwamen we met de laatste trein terug van een voetbalwedstrijd”, vertelt Frank. “We besloten een afzakkertje te nemen en zo belandden we in het Proathuus in Wijhe. Daar werd Marco benaderd om de week erop op te treden tijdens een feestje. Voordat ik het wist, had hij mij erbij betrokken!” Onder de naam Sick & Nimon traden ze daarna enkele keren op. Dat sloeg zo aan dat de twee besloten om gezamenlijk verder te gaan. Feestlift was geboren.

Daarna ging het snel met de heren. Al snel stonden ze tijdens de Diekdaegen te zingen in de grote feesttent en niet veel later zochten ze aansluiting bij een groot boekingskantoor dat hun act wist weg te zetten op verschillende feesten in de regio. Vorig jaar hadden ze al veertig optredens. Het plezier staat centraal. “Ik had zelf vroeger helemaal niet zoveel met het Nederlandstalige repertoire”, vertelt Frank. “Maar het is zo ontzettend leuk om te doen. We komen altijd op plaatsen waar het gezellig is. Naast het feit dat we er zelf ook heel veel plezier in hebben, is met name de wisselwerking met publiek fantastisch! Maar het gaat ons niet alleen om het feesten alleen. Het mag ook best te horen zijn dat we een beetje kunnen zingen.”

Afgelopen winter maakte Feestlift voor het eerst een korte après-ski tour. Zowel in januari als in maart stonden Frank en Marco een kleine week op het podium in de Moskito Bar in Westendorf. “Het was fantastisch, maar ook een heel zware week. We sliepen in een appartement dat grensde aan de Moskito Bar. Die gaat om 4 uur ’s middags open en rond 3 uur ’s nachts dicht. En als je hebt opgetreden, dan ga je ook niet meteen slapen… Bovendien wil je ook nog graag een beetje skiën.” De komende zomer zullen ze een drietal dagen optreden in Calvin’s Bar in Lazise (bij het Gardameer in Italië). Natuurlijk hebben ze daar ook zin in. “De vrouwen en kinderen gaan mee en we maken er een leuke vakantie van!”

En wat er nu met ze gaat gebeuren? Ze hopen in elk geval dat ze dankzij de single vaker het land in kunnen. “Wat dat betreft, is er nog wel wat ruimte in de agenda. We zien wel waar het toe leidt!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.