dierenasiel wil aantal zwerfkatten verminderen

Dierenasiel Zwolle vangt sinds vorig jaar ook dieren op de gemeentes Olst-Wijhe en Raalte. Daarom vraagt het asiel ook de bewoners uit Salland om uit te kijken naar verwilderde katten. De werkgroep van het zwerfkattenproject zet zich in voor deze katten. Om het zwerfkattenoverschot tegen te gaan hanteren ze de TNR methode, waar verwilderde katten worden gevangen, gecastreerd en weer worden teruggeplaatst. Op die manier neemt de overlast af omdat katten zich niet voort kunnen planten.

Wie denkt een zwerfdier te zien, waarvan geen eigenaar bekend is wordt verzocht contact op te nemen met dierenbescherming Noord-Overijssel via 088-8113388. Vooral kittens met of zonder moeder kunnen het beste snel naar het asiel gebracht worden, want als de kittens ouder worden verwilderen ze. Wie zijn kat kwijt is kan ook op de website van het dierenasiel kijken; staging2.dierenasielzwolle.nl Dagelijks worden de gevonden dieren daar met een foto geplaatst.

Ook de dierenambulance ROW die sinds 1 januari 2010 actief is in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe heeft vorig jaar in het voorjaar vele katten en kittens opgehaald en vervoerd naar het asiel in Zwolle. Ook worden er regelmatig ernstig gewonde katten opgehaald door de dierenambulance.

Het Dierenasiel in Zwolle is tevens op zoek naar mensen die zich op vrijwillige basis in willen zetten voor onder andere de opvang van moederloze kittens, de opvang van zieke en gewonde dieren, het socialiseren van schuwe katten. Daarnaast zijn berijders van de dierenbeschermingsauto nodig en zoeken zij mensen die mee willen helpen verwilderde katten te vangen, zodat zij steriel gemaakt kunnen worden. Wie daar tijd en belangstelling voor heeft kan een mail sturen naar info@dierenasielzwolle.nl Daarin vermeld je welke mogelijkheden je hebt en waar je voorkeur naar uit gaat. Het dierenasiel neemt vervolgens contact met je op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.