danny de boer eindigt als 16e in oschersleben

De kwalificatietrainingen in het zeer sterk bezette deelnemersveld in de Superbike klasse brachten de Serco coureur op de 18e startplek voor de twee races op zondag.

Over race één was Danny niet tevreden. Met een slechte start en een race die in twee delen verreden werd door een rode vlag komt Danny niet in het juiste ritme. Doordat er een aantal coureurs voor hem uitvallen finishende hij als dertiende.

In race twee heeft Danny een zeer goede start maar daarna moet hij al snel van het gas af omdat een rijder voor hem niet goed weg komt. Na een langdurig gevecht om de vijftiende plek wordt Danny als zestiende afgevlagd.

Danny: ”Het was voor mij een leerzaam raceweekend. We hebben goed kunnen werken aan afstelling van de motor en de juiste bandenkeuze. Het IDM niveau is gewoon gigantisch hoog en ik wist dat een top-tien notering op dit moment voor mij een stap te groot is. Ik kan mezelf wel verwijten dat ik misschien niet aanvallend genoeg gereden heb, ik zal toch eerder in de race agressiever moeten rijden om de aansluiting met de top-tien te behouden”.

De volgende race in de Dutch Superbike is op zondag 22 mei op het TT circuit van Assen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.