creditcardfraudeurs in raalter winkel gepakt

In twee bestellingen probeerde het viertal in totaal drie iPhones te bestellen, met gestolen creditcardgegevens. Omdat de Raalter winkel korte lijntjes met creditcardmaatschappijen onderhoudt, bleek al snel dat de mannen de boel belazerden. “We hebben wel vaker mensen die dit proberen, maar tot nu toe is het niemand gelukt,” vertelt een woordvoerder van de winkel. “Bij dit soort bestellingen gaat bij ons gelijk de alarmbel af. Ons systeem controleert gegevens en daarnaast checken we alles ook nog eens met de hand.” Weinig kans voor fraudeurs dus.

De mannen kwamen donderdagmiddag voor het eerst in de winkel langs. Omdat ze geen legitimatie bij zich hadden, kregen ze de telefoons niet mee. “Ze zouden even gaan pinnen, maar ze kwamen niet terug. Om tien voor zes probeerden ze het opnieuw. In de tussentijd hadden we al contact met de creditcardmaatschappij gehad, we moesten ze bezighouden en de politie bellen.” Zo gezegd, zo gedaan. De Raaltenaar werd in de winkel opgepakt, de andere drie werden klemgereden op de Oldeneelallee in Zwolle.

Het viertal, naast de Raaltenaar waren er twee mannen uit Engeland van 21 en 22 jaar en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had met gestolen creditcardgegevens door het hele land goederen en hotelaccommodaties betaald. De huidige hotelaccommodatie voor de fraudeurs is het ‘staatshotel’, want ze zitten alle vier vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.