burgemeester ommen wordt gedeputeerde

Gerrit Jan Kok, de burgemeester van Ommen, wordt door de Statenfractie van de VVD in Overijssel naar voren geschoven als kandidaat-gedeputeerde. De benoeming van de heer Kok is voorzien op 23 mei in de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel.

Gerrit Jan Kok is 51 jaar, sinds 1983 lid van de VVD en sinds 1998 actief voor de partij. Zo was hij raadslid, lijsttrekker en wethouder voor de VVD in de gemeente Enschede. Van 2003 tot 2007 was Gerrit Jan Kok lid van Provinciale Staten in Overijssel en fractievoorzitter van de VVD-fractie.

Sinds 1 oktober 2007 is Gerrit Jan kok ook voorzitter van de VVD Kamercentrale Overijssel. Vanuit die positie heeft hij een stevig netwerk opgebouwd richting omliggende provincies, de landelijke politiek en de VVD-vertegenwoordigers in Brussel. Bij zijn benoeming tot gedeputeerde zal de heer Kok het voorzitterschap van de VVD Kamercentrale Overijssel neerleggen.

Kok is blij met de voordracht en noemt het een geweldige uitdaging. Hoewel hij al jarenlang voorzitter was van de VVD Kamercentrale, was het nooit eerder in hem opgekomen om een gooi te doen naar het gedeputeerdeschap. “Het burgemeesterschap is een ongelofelijk mooi ambt, dat ik met heel veel plezier heb uitgeoefend en dat niet te vergelijken is met dat van gedeputeerde. We hadden bovendien een hele goede kandidaat in Job Klaasen. Samen met Ineke Bakker vormde hij een perfect duo. Het is ontzettend jammer en sneu hoe het met hem vergaan is, maar het politieke bedrijf gaat wel door en nu dit op mijn pad kwam, ga ik de uitdaging graag aan. Het is een mooie plek en een mooie positie. Ik heb er zin aan om weer te kunnen knokken voor de VVD in de politiek”, aldus Kok.

Als burgemeester van Ommen is Gerrit Jan Kok ook lid van het bestuur van de Politie Regio IJsselland. Daarin is hij portefeuillehouder Regionaal Coördinatiepunt Integrale Veiligheid IJsselland. Bij zijn benoeming tot gedeputeerde eindigt het burgemeesterschap van Ommen en daarmee ook zijn lidmaatschap van het bestuur van de Politie Regio Ijsselland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.