buitenlandse docenten bezoeken ccs

In het kader van het project Home Economics waren donderdag veertien buitenlandse gasten op bezoek bij het Carmel College Salland VMBO. Het project Home Economics gaat over het Zorg en Welzijn onderwijs en beroepenveld in Europa. De gasten bestaan uit docenten uit Duitsland (Schwerin en Berlijn), Frankrijk (Elzas) en Italië (Bolzano). Voor het Carmel College is het een doel om contacten op te bouwen met de andere scholen voor uitwisseling- en samenwerkingsprojecten voor internationalisering. Het zou aansluiten bij Project 10 voor Europa.

Met scholen en onderwijsinstellingen uit andere landen wordt gekeken naar beroepen en onderwijs van de sector Zorg en Welzijn. Hoe verhouden opleidingen en beroepen zich tot elkaar? Waar liggen raakvlakken? Waar kunnen ze elkaar helpen? In Frankrijk en Duitsland is steeds minder werk n de agrarische sector, terwijl er een personeelstekort is in de dienstensector. Dat is in Nederland ook zo. Naar dit aspect wordt ook in het project gekeken.

Verder wordt er gekeken hoe de keuze voor beroepen in Zorg en Welzijn aantrekkelijker gemaakt kan worden. Het imago blijkt in sommige landen nogal suf te zijn. Er zijn Europese afspraken gemaakt dat de opleidingen en beroepen binnen de Europese landen beter vergelijkbaar moeten zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.