btp licht en geluid opent showroom

BTP Licht & Geluid heeft zo’n anderhalve maand geleden een showroom geopend in Lemelerveld. Aan de Handelsweg 10b vindt de bezoeker alles op het gebied van licht- en geluidstechniek. Van draaitafels tot boxen, van digitale jukeboxen tot koptelefoons en van mengpanelen tot spotjes. Eigenaar Bennie Tamminga (de B en de T in BTP, de P staat voor Productions) uit Lemelerveld is al sinds zijn jeugd actief als DJ in verschillende horecagelegenheden. De showroom is een verlengstuk van de webshop die hij al jarenlang exploiteert.

“Ik lever daarmee aan klanten en bedrijven uit heel Nederland, maar ook België en zelfs Curaçao. De liefhebbers weten we me wel te vinden, maar in deze regio kennen niet zoveel mensen mijn bedrijf. Met de showroom hoop ik me wat meer in het oog van de mensen te plaatsen.”

Naast zijn speciaalzaak (met webshop) en zijn DJ-activiteiten, is Bennie ook eigenaar van de InfotainmentGroup, een netwerk van professionele bedrijven die zich in de entertainmentwereld begeven. Daarmee ontwikkelt, verhuurt en organiseert Bennie diverse activiteiten zoals weddingshows, discoshows, schoolfeesten en themashows door heel Nederland. Daarvan zijn de ‘Like to Party Discoshow’ en ‘The DanceXpress’ de meest populaire. Daarnaast geeft hij geluidsadvies. “Dat gebeurt dan vaak voor bedrijven waarbij de muziek en dus ook de audioapparatuur een belangrijk deel van de presentatie vormen. Denk aan de horeca en modezaken. Zo heb ik bijvoorbeeld het hele geluidsplan voor She Fashion in Dalfsen verzorgd. Een andere opdrachtgever was een tandartsenpraktijk. Daar hadden ze drie verschillende ruimtes, met elk een eigen volumeafstelling. Maar ik heb ook geluidsadvies gegeven aan particulieren die wat meer met hun audiovisuele systemen wilden.” Verder wil Bennie zich in de toekomst profileren als installateur van professionele LED-verlichting. “LED-verlichting heeft de toekomst”, stelt hij. “Ik denk dat je over een jaar of tien bijna nergens meer halogeenverlichting tegenkomt.”

Bennie (27) weet het, hij begeeft zich op een nichemarkt. “Ik ben er langzaam ingerold. Toen ik een jaar of 12 was en nog in Ommen woonde mocht ik al plaatjes draaien in de jeugdsoos. Ik vond dat prachtig. Muziek is mijn grote hobby en wat is er dan mooier om achter de draaitafels te staan en ervoor te zorgen dat anderen een leuke avond hebben. Op een gegeven moment heb ik zelf een draaisetje aangeschaft en vanaf mijn 16e draai ik al in allerlei uitgaansgelegenheden. De Troubadour in Hardenberg, Smithys Palace in Eesveen, Time Out in Gemert, Lord Nelson in Meppel, Crazy Horse in Hardenberg, noem ze maar op. Het gaat van feestmuziek tot de nieuwste dance en R&B hits. Dat doe ik nog steeds elk weekend. Elke week weer een andere dancing.”

Op zijn 19e besloot Bennie om van zijn DJ-activiteiten zijn werk te maken. Ondertussen studeerde hij nog wel af als geluidstechnicus. De handel in licht- en geluidsapparatuur en DJ-benodigdheden is een logisch gevolg van zijn DJ-activiteiten. “Jarenlang heb ik al het geld dat ik als DJ verdiende, geïnvesteerd in nieuwe en betere apparatuur. Zo rol je er vanzelf in. Het begon met een webshop vanuit huis, na een paar jaar had ik al een hal nodig en nu heb ik dus een showroom waar iedereen altijd naar binnen kan lopen. De showroom is een klein doorkijkje van wat ik met de webshop te bieden heb. Want dat zou er allemaal nooit inpassen. Maar ik hoop dat het helpt om de naamsbekendheid te vergroten. Over een paar jaar moet iedereen uit de regio die licht- of geluidsapparatuur nodig heeft, mij weten te vinden!”

BTP Licht & Geluid is te vinden aan de handelsweg 10B in Lemelerveld, tel: 0572-371055. Voor meer info zie ook de website staging2.btpshop.nl en staging2.infotainmentgroup.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.