bremraap voor het eerst in 20 jaar in heemtuin

De bremraap groeit voor het eerst in twintig jaar in Veermans Hof IJsselflora in Wijhe. De plant, die weinig voorkomt, heeft geen bladgroen. De bremraap parasiteert op een anderen plant, in dit geval het bitterkruid. De bremraap heet dan ook bitterkruidbremraap. Hij is te vinden op de steenruigte in de tuin.

Op woensdagavond 8 juni is er een inloopuurtje, vanaf 19.30 uur, in de heemtuin. Dan kunnen mensen van de werkgroep heemtuin van IVN u deze bijzondere plant aanwijzen. De heemtuin is verder elke dag geopend. U kunt er vrij rondwandelen. De heemtuin is te vinden aan de Bongerd in Wijhe, vlak naast de Katholieke kerk.

Rondleidingen voor groepen zijn aan te vragen bij Bep Teunissen 0570-522029.

Meer info over het IVN en de heemtuin is te vinden op de site van IVN-afdeling “de Grutto”: staging2.ivn-wijhe-olst.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.