bezoekers willen markt naar centrum

Ruim de helft van de bezoekers wil de weekmarkt in Raalte weer terug in het centrum van het dorp. Niet langer op de Domineeskamp dus. Ook een meerderheid van de marktkooplui wil de marktkramen weer op de Grote Markt hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de SP. De SP wil de weekmarkt naar de Grote Markt verplaatsen, maar vindt daarvoor nog weinig steun bij het gemeentebestuur.

Op de markt van vorige week ondervroegen de SP’ers honderd bezoekers van de markt, daarnaast kwam er nog één reactie per e-mail binnen. Van de 101 deelnemers aan de enquête willen 56 mensen de markt liever in het centrum van het dorp. Twintig mensen zijn tegen die plannen en 25 mensen hadden daar geen mening over.

De marktkooplui kregen vorige week woensdag allemaal een vragenlijst uitgereikt, die haalde de SP afgelopen woensdag weer op. Van de 52 marktkooplui vulden 36 de lijst in. Onder hen waren er 23 die het een goed idee vinden om de weekmarkt te verplaatsen, 5 blijven liever op de Domineeskamp en 8 van hen had daar geen mening over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.