bezichtiging nieuwe gemeentehuis olst wijhe

De bouwlocatie is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. De nieuwbouw van het gemeentehuis is één van de vele locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn opengesteld.

De architect van dit project is voor het ontwerp geïnspireerd door de omgeving van de IJssel en de oude landhuizen, de Haverzaten. Deze oude landhuizen bestaan uit een voorhuis en een achterhuis voorzien van een schoorsteenachtige punt, lange fraaie opritten en buitenplaatsen.

Deze karakteristieke elementen hebben geresulteerd in een ontwerp van een tweetal identieke huizen die door middel van een lichtstraat gekoppeld zijn en verbonden door middel van een brug naar de IJsseldijk. Het gebouw staat op een gemetselde sokkel en dakvlakken worden voorzien van rode leien die gedeeltelijk doorlopen naar het verticale gevel vlak.

Hiertussen zijn raampartijen ontworpen die er voor zorgen dat er voldoende lichttoetreding is.

Het gemeentehuis is een duurzaam gebouw dat wordt voorzien van een warmte-/koude-opslaginstallatie, vliesgevels voorzien van zonnecellen en een hoge warmteweerstand. Er worden ook duurzame materialen gebruikt zoals FSC-hout , houtskeletelementen en dakplaten voorzien van Vlas.

Der nieuwbouw van het gemeentehuis is te vinden aan de Raalterweg / hoek Rijksstraatweg in Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.