aspergediner levert 4000 euro op

De stichting Join4Energy is opgericht door vaders van kinderen met een energiestofwisselingsziekte en opereert onder de vlag van het landelijke Energy4All. Het hoofddoel is zoveel mogelijk geld in te zamelen om het onderzoek naar een medicijn uit te breiden en te versnellen. Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar.

Het belangrijkste initiatief van Join4Energy is de ‘Challenge Mont Ventoux’ in het Pinksterweekend van 10 tot en met 13 juni 2011. Op de fiets de ‘Kale Berg’ beklimmen, 22,7 kilometer steil omhoog naar de top op 1909 meter. Een geweldige uitdaging voor elke fietser die op zoek is naar een sportieve prestatie en zich graag wil inzetten voor het goede doel. Olaf Nijenkamp en Coen Jansen, allebei oud-leden van de Ronde Tafel Zuid Salland, zullen samen met ongeveer 125 deelnemers de ‘Kale Berg’ bedwingen. Olaf Nijenkamp; ‘Iedere deelnemer aan deze challenge moet minimaal 1000 Euro sponsorgeld bijeen zamelen. Met zoveel mogelijk fietsers hopen wij de batterij van kinderen met de energiestofwisselingsziekte weer een beetje te kunnen opladen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.