60e stoppelhaene wil nog grotere optocht

De eerste deelnemers voor de Stöppelhaene-optocht op donderdag 25 augustus hebben zich al aangemeld, maar nieuwe deelnemers zijn nog van harte welkom. ‟We verwachten dit jaar extra veel publiek, omdat het de zestigste Stöppelhaene wordt. Daar hoort natuurlijk ook een mooie grote optocht bij,‟ zo zegt Dinie Overmars, voorzitter van de optochtcommissie. ‘En het hoeft niet meteen een grote wagen te zijn. Nu klein beginnen en later groot worden mag ook.‟

Dit jaar wordt voor de zestigste keer het Sallands Oogstfeest gevierd, maar het is niet de zestigste keer dat er een optocht georganiseerd wordt. Volgens Gait van Dartel, 85 jaar en nog steeds lid van de commissie, werd die pas na drie jaar gehouden. Gait is het enige commissielid die alle zestig oogstfeesten meegemaakt heeft. Op die expositie wordt ook de NCRV-film vertoond die gemaakt is bij 25 jaar Stöppelhaene. Met presentator Ted de Braak, maar vooral met heel veel Raaltenaren.

De optochtcommissie wil van de optocht van dit jaar een groot succes maken en is al druk op zoek naar wagenbouwgroepen uit Raalte en Salland. ‟Samen bouwen aan een wagen en samen kleding maken is natuurlijk van te voren ook heel erg gezellig. Het hoeft niet eens zoveel tijd in beslag te nemen,‟ zo verzekert Overmars. ‟Met een beetje creativiteit, wat knip- en plakwerk, een dosis humor en een flinke scheut enthousiasme kan je hele leuke dingen maken.

Juist door de afwisseling van grote praalwagens, kleine en grote loopgroepen en heel veel deelnemende kinderen is het oogstcorso altijd een kleurrijke gebeurtenis waar duizenden mensen van heinde en ver op af komen. ‟Juist dat laatste maakt meedoen altijd erg leuk, jouw werk wordt door het vele publiek altijd erg gewaardeerd,‟ weet Overmars. ‟Daarom roepen we iedereen op om samen met familie, de buren, de school, collega’s of de hele vriendengroep snel aan de slag te gaan en mee te doen op donderdag 25 augustus.‟

De praalwagens worden ingedeeld in drie verschillende categorieën: A voor de ervaren wagenbouwers, B voor de wagens die in ongeveer één maand te bouwen zijn en C voor de kleinere wagens.

Voor loopgroepen en praalwagenbouwers geldt dat het binnen het thema Stöppelhaene of het meer algemene ‘Boeren- en plattelandsleven’ moet passen. Er moeten bij voorkeur natuurlijke materialen gebruikt worden. Alle deelnemers krijgen een vergoeding en maken kans op leuke prijzen. Meer informatie over de optocht is te vinden op staging2.stoppelhaene.nl Opgeven kan bij Dinie Overmars via 0572-357891 en via de website. De optochtcommissie is altijd bereid om bij nieuwe of toekomstige deelnemers langs te komen om alles toe te lichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.