zwolle harde knal daarna grote stofwolk

“Ik had een vergadering in het Vliegende Paard, vlakbij de Melkmarkt. Ik deed de deur open en hoorde een harde knal. Toen we naar buiten liepen zagen we dat er een grote stofwolk het straatje in trok.” Tjarda Polderman, Raaltese en tevens verslaggeefster voor Salland Centraal, maakte de explosie in het centrum van Zwolle mee. Rond half elf klonk er een luide knal, stortte de gevel van een pand aan de Melkmarkt in en wat later ontstond er een flinke brand.

“De brandweer had een oefening vlakbij, ze waren echt heel snel ter plaatse. Toen ze aankwamen renden ze gelijk het pand in. Ze haalden een man uit het gebouw met een verscheurd T-shirt aan en bloed op zijn hoofd, hij kon amper op zijn eigen benen staan. Een vrouw hing uit het raam te gillen, ze was in paniek en kon volgens mij niet zelf het gebouw uitkomen. Er waren veel mensen aanwezig, de politie vroeg iedereen ook afstand te nemen. De straat werd afgezet, ook de mensen die daar woonden mochten hun woning niet meer in. Er is een aantal gewonden, want in de winkel ernaast werden twee mensen opgevangen,” vertelt Tjarda geschrokken. “Ik sta nog te trillen.”

Bij de explosie en de brand die daarop volgde raakten tenminste twee mensen gewond. Een gebruiker van het pand is zwaargewond afgevoerd. Hij wordt doorgebracht naar het ziekenhuis Groningen. Een ander slachtoffer is een 16-jarig meisje uit Nijverdal dat voorbij fietste. De gevel van het pand is volledig weggevaagd door de explosie.

De brandweer moest met groot materieel uitrukken. Ook de brandweer van Heino werd opgeroepen om te komen helpen. Een deel van het Zwolse centrum is afgesloten door het gevaar van vrijgekomen asbest.

Foto: RegioSalland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.