zoon en jansen openen ommetje luttenberg

Piet Jansen, gedeputeerde van Overijssel, en de Piet Zoon, burgemeester van de gemeente Raalte, hebben vrijdag het startpaneel onthuld van het Ommetje Luttenberg. Hiermee is de wandelroute officieel geopend. Een jaar geleden werd het startsein gegeven voor het ontwikkelen van zes Ommetjes in Salland, waaronder in Luttenberg.

Het Ommetje bestaat uit twee lussen van 6,5 en 4 kilometer. De paden lopen door bos, weilanden, schouwpaden, zandpaden. De route is afwisselend en leidt wandelaars door de omgeving van Luttenberg. Langs de route staan allerlei informatiebordjes, waarop informatie staat over het gebied of de geschiedenis.

De werkgroep, bestaande uit Jeanne de Vries, Hetty Mollink, Gerda Vree Egberts en coördinator Carla Schotman, heeft hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Veel overleg met allerlei instanties en grondeigenaren was nodig. Hierbij kreeg het ondersteuning van Landschap Overijssel en Stimuland.

De dames stuurden zestien vrijwilligers, allemaal mannen, aan tijdens de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.