zonnige opbouw historisch festival

Onder een stralende zon is in en rond manege de Hooge Weg de opbouw voor het tiende Historisch Festival Raalte op tweede Paasdag van start gegaan. Een groot aantal vrijwilligers is nodig om onder meer het grote Middeleeuwse kampement op het buitenterrein op te bouwen, maar ook het muziekpodium en het grote horecaplein in de manegegebouwen zelf.

De organisatoren hebben afgelopen weken meerdere verzoeken gehad van Middeleeuwse groepen uit heel Nederland die graag willen meedoen. Zo komt vanuit Zwolle de groep ‘Fronti Nulla Fides’ om te laten zien hoe rond 1475 handelaren, ambachtslieden, huurlingen en reizigers in deze Hanzestad leefden en werkten. Het aantal Middeleeuwse ridders, jonkvrouwen, soldaten, heksen en ambachtslieden in het speciaal gebouwde Middeleeuwse kampement stijgt daarmee naar ver boven de 100 met onder meer de groep ‘Celtic Reenactment’, Jack en Mo, de stichting Amahran, de groep ‘Celtica Asturiana’, het ‘Atelier van Toen’, de groep ‘Het Holtlandgenootschap’ en ‘De Ridders uit Friesland’. Behalve demonstraties, van zwaardvechten tot het maken van middeleeuwse kleding, zullen ook de bezoekers zelf aan flink wat activiteiten kunnen meedoen.

Behalve het steeds uitdijende Middeleeuws kampement zijn er op het terrein prachtige oude tractoren en stoommachines te bewonderen, terwijl op het speciale horecaplein in de manege zelf een sfeervol muzikaal programma wordt aangeboden. Tevens is de originele woonwagen van Pipo de Clown aanwezig op het terrein. Tijdens het festival kan iedereen de wagen ook van binnen bekijken.

Het Historisch Festival Raalte 2011 wordt tweede paasdag 25 april van 10.00 tot 17.00 uur gehouden bij evenemententerrein Manege ‘de Hooge Weg’, Hogeweg 8 bij Raalte. De entree is 6 euro per persoon. Kinderen tot 13 jaar betalen 2,50 euro en kinderen in de kinderwagen hebben gratis toegang. Parkeren is eveneens gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.