Home / archiefcentraal / zomerse start van het campingseizoen

zomerse start van het campingseizoen

Zaterdag was de opening van het campingseizoen. Dus togen de seizoenplaatshouders massaal naar hun favoriete stekkie op een van de campings in de regio. Een plaats als Ommen verdubbelt ineens van inwonertal. Steden als Deventer worden een stukkie rustiger in de weekenden. En de verschillende minicampings in Salland maken het platteland weer levendig.

We zijn zaterdagmorgen even een kijkje wezen kijken op hier en daar een camping. Want zo’n opening van het seizoen gaat vaak geleidelijk, maar als de eerste zaterdag gelijk een zomerse dag is, dan gaat het hard. “We hadden negen man klaar staan, voor de balie en op het terrein. Dat leek ons vrijdag wel een beetje een overbezetting. Maar vandaag hebben we ze wel nodig”, kijken Han en Thed Westenenk van de Krieghuusbelten op zaterdag rond het middaguur terug op een heel drukke ochtend. “We zitten dit voorseizoen voller dan vorig jaar. Dat komt natuurlijk door ons nieuwe zwembad.”

De campinggasten in Salland en Vecthdal komen overal vandaan. Zwolle, Deventer, Elburg, maar ook Rotterdam, Amsterdam. Het opzetten van de voortent gaat in de meeste gevallen nog niet zo heel snel. “Even naar de buren handje schudden”, aldus een mevrouw uit Zwolle. “Die heb ik een jaar niet gezien, nu zijn het weer een flinke tijd onze buren. Haar man gaat niet mee: “Ik heb een slechte nacht gehad. Heb altijd een slechte nacht. Ik ben aan mijn hart geopereerd. Helemaal rondom het hart, alles hebben ze vervangen.” Aan het been laat hij zien waar de aderen vandaan gehaald zijn om zijn hart op gang te houden. “In het ziekenhuis zeiden ze al: “We zijn aan alle kanten aan de gang geweest. Echt een rondje Zwolle.” Meneer geniet van het mooie weer, zit lekker in het zonnetje, maar had liever de handen uit de mouwen gestoken en geholpen bij het opzetten van de voortent.”

“Nee, geen fan de Eagles”, zegt verderop een vader. Zoonlief wel. Maar die had nog niks gehoord van de interesse uit Amsterdam voor Marc Overmars als directeur van Ajax. “Nee, zo’n grote fan ben ik ook weer niet.” “Laat ons maar lekker een bakkie doen met de buurman”. En de heren laten de volle aanhanger met huisraad even voor wat het is.

Busjes van de baas, tendermasters, aanhangers die anders op zaterdag op de markt staan, het kruiste zaterdag allemaal door Salland en Vechtdal, vol met huisraad voor in de voortent. Er zullen wel weer heel wat garageboxen vrij gekomen zijn in de volksbuurten van de steden.

De campings pakken in dit voorseizoen de vaste kampeerders die tot aan de zomer blijven. Dan wordt plaats gemaakt voor de zomervakanties. In het najaar komen de seizoengasten weer terug. Tot aan de herfstvakantie. Dan wordt de boel weer opgeladen en gaat Nederland de winterslaap weer in.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.