weidefeest tentfeest voor en door de jeugd

De Heetense Jeugdvereniging De Treffers bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt op donderdag 14 april gevierd met een grote reünie voor alle (oud-)leden. De reünie vormt tevens het startschot voor het jaarlijkse Weidefeest. Zoals gebruikelijk weer met veel muziek en (on)gein. Vrijdagavond 15 april is er live-muziek van GenerC (met een Creedence Clearwater Revival tribute), zaterdagavond 16 april zorgen de top 40/rockformatie Mmoozz en DJ Robert voor de muziek en zondag 17 april staat de Oh Oh Tirol Party op het programma.

De Treffers werden 25 jaar geleden opgericht door Trees van Gurp. De jongerenvereniging vormt een soort van vervolg op jongerenvereniging De Ketting. De Treffers beschikken in ’t Trefpunt over een eigen ontmoetingsplek: De Bajes. De jeugdvereniging organiseert elke week een busreis naar een dancing of tentfeest in de regio en tekent daarnaast voor de organisatie van andere activiteiten voor de jeugd. Verder vult de club ook een deel van het programma van de Ponyweek in.

“Vroeger was het Weidefeest veel groter”, vertelt Robert. “Toen stonden er grote bands als Jovink en liepen er op een goede avond meer dan duizend bezoekers rond. Tegenwoordig zijn we blij met zevenhonderd, achthonderd man. En verder is het Weidefeest eigenlijk een typisch tentfeest, maar dan wel wat meer gericht op de jeugd. Vroeger was het veel meer een høkersfeest, maar we proberen het feest nu te richten op de jeugd van tegenwoordig. Vandaar ook dat half uurtje hakken op de zaterdagavond.”

Tijdens de reünie is een kleine expositie te zien van oude foto’s, filmmateriaal en dia’s. Alle (oud-)leden zijn welkom. Een dag later gaat het feest verder met een concert van GenerC. Deze band met leden uit Haarle en Heeten speelt normaal gesproken stevige punkrock’n roll, maar heeft daarnaast ook een speciale ‘Creedence Clearwater Revival’-set. Deze is die avond te horen. De entree is gratis.

Een dag later is er een grote feestavond met de top 40/rockformatie Mmoozz. Deze band is een graag geziene gast in het dancingcircuit in de regio. “Maar dat is nog niet alles”, vertelt Rudy Alferink namens De Treffers. “We hebben ook DJ Robert uitgenodigd. Hij is onder andere bekend als DJ van Bills’ Bar in Markelo. Hij zal die avond een half uurtje echte hakmuziek draaien. Lekkere ouderwetse happy hardcore.” De entree bedraagt 8 euro (voor 22.00 uur 5 euro).

Zondagmiddag 17 april gaat het feest verder met de Oh Oh Tirol Party. Eigenlijk een Tiroler feestje, maar dan wel met een knipoog naar de van ‘Oh Oh Cherso’ bekende club Hagenezen. De Treffers zullen gekleed zijn in typische Tiroler kledij. Daarnaast kun je je biertjes drinken uit echte ouderwetse bierpullen. Natuurlijk hoort daar ook een ludiek spelletje bij. Rudy weet nog niet precies wat er gaat gebeuren, maar belooft dat het iets met een skischans te maken zal hebben. Daarnaast staat de welbekende blinde veiling weer op het programma. Daarbij kunnen de bezoekers bieden op kavels waarover verder niks bekend wordt gemaakt. Afwachten dus, waarop je hebt geboden. Rudy: “Vroeger hielden we elk jaar een eetwedstrijd op de zondagmiddag, maar vorig jaar hebben we die overgeslagen. De animo was te klein. Maar als er zich weer belangstellenden melden, dan nemen we de eetwedstrijd meteen weer op in het programma.”

Voor meer informatie zie staging2.treffersheeten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.