voorjaarstocht van heikera richting noorden

De traditionele Voorjaarstocht van Fietstoerclub Heikera uit Heino wordt op zondag 17 april verreden. De deelnemers hebben de keuzes uit drie routes met afstanden van dertig, zestig en honderd kilometer. Start en finish is bij Zaal Oortwijn in Heino.

Toerleiders Arie Pekkeriet en Gerard Schokker zijn er in geslaagd drie routes uit te zetten in noordoostelijke richting. De routes zijn voorzien van duidelijk zichtbare pijlen en alle deelnemers krijgen een routebeschrijving mee.

Deelnemers van de dertig kilometer zoeken via een bosrijke omgeving de Vecht o en zullen aan de oevers in Dalfsen hun stop hebben. De tocht voert onder meer langs De Mataram, Millingen, Rechteren en De Vennenberg.

Deelnemers van de zestig kilometer fietsen aanvankelijk dezelfde route, maar worden bij De Mataram richting de stuw bij Ankum gestuurd om via het Dalfser Veld en Het Ruitenveen hun stop in Nieuwleusen te bereiken. Terug via het Leusener Veld, de stuw bij Oudleusen zoeken ze de dertig kilometer weer op.

De honderd kilometerrijders volgende de zestig kilometerroute met een extra lus naar Drenthe. Ze komen via De Zwarte Dennen en door het Reestdal bij hun stop in Bloemberg. Na een zeer gevarieerd landschappelijk gebied met bossen en de vergezichten over het Westhuizingerveld sluit de tocht bij de stuw bij Oudleusen weer aan op de route van de zestig kilometer.

De inschrijving voor de dertig en zestig kilometer is tussen 9.00 en 12.00 uur. Deelnemers van de 100 kilometer kunnen zich inschrijven tussen 8.00 en 12.00 uur. De eindcontrole sluit om 16.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.