volvodealer raalte reikt fietshelmen uit

De kinderen in groep 3 van basisschool St. Jozef in Wijhe ontvingen op vrijdagmorgen allemaal een speciale, veilige fietshelm. In het kader van de samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) vraagt Volvodealer Autotechniek Raalte op deze manier aandacht voor het belang van het dragen van een fietshelm.

Winfred Schulten, eigenaar Volvo dealer Autotechniek Raalte “Als Volvo staan we er om bekend dat we veel aandacht aan veiligheid geven. We besteden optimale zorg aan de veiligheid van onze auto’s, maar we vinden het belangrijk ook buiten de auto die veiligheid te vergroten. Daarom hebben we deze kinderen nu op feestelijke wijze allemaal voorzien van een fietshelm.”

De helm is ontstaan in een samenwerking tussen Volvo en het Zweedse merk POC. Eerder werd gezamenlijk al een serie skihelmen uitgebracht. De presentatie van de kinderfietshelm markeert de start van een speciaal programma van Volvo gericht op het verbeteren van verkeersveiligheid voor kinderen. Na de afgelopen zomervakantie is nauw samengewerkt met Veilig Verkeer Nederland tijdens de campagne De Scholen Zijn Weer Begonnen. Ook tijdens het Verkeersexamen zullen Volvo en VVN hun krachten bundelen.

Jaarlijks komen zo’n 35 kinderen onder de twaalf jaar om in het verkeer. Vooral jonge kinderen rond de vier en de zeven jaar worden het slachtoffer. Zo’n vijfduizend kinderen worden behandeld op de spoedeisende hulp. Bijna zevenhonderd kinderen moeten in het ziekenhuis worden opgenomen, waarvan ongeveer de helft met hoofdletsel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.