Home / archiefcentraal / van heun start uitzendbureau logistieke sector

van heun start uitzendbureau logistieke sector

BEST Chauffeurs en Logistiek richt zich op het uitzenden en detacheren van chauffeurs en logistiek personeel. Jan van Heun uit Raalte is met ingang van 1 april van start gegaan met een Raalter vestiging van het uitzendbureau. Zijn kantoor is te vinden in het pand van Veldman Techniek BV. Midden op het industrieterrein, tussen de bedrijven. “We onderscheiden ons door ons specifiek te richten op de logistieke sector. Dat gaat zo breed als je maar kunt bedenken. Van vrachtwagenchauffeurs tot heftruckbestuurders en van magazijnmedewerkers tot planners.”

Jan heeft zo’n 25 jaar ervaring opgedaan in de transportsector. Hij ging in ’85 als assistent-planner aan de slag bij Simon Loos, dat na drie maand overging in Christian Salvesen. Hij werkte zich op van assistent planner, hoofd transport administratie tot uiteindelijk transportmanager. In 2002 trad hij als bedrijfsleider in dienst bij Netko in Raalte (koel- en vrieslogistiek). “Ik heb daar een mooie tijd gehad maar op een gegeven moment zocht ik toch een nieuwe uitdaging. BEST kende ik al uit mijn tijd bij Christian Salvesen. Ik heb altijd contact gehouden met het bedrijf. BEST had nieuwe plannen en ik zag hierin de nieuwe uitdaging.”

BEST Chauffeurs en Logistiek heeft vier vestigingen in Nederland, maar had plannen om de activiteiten uit te breiden in franchisevorm. Jan kreeg het verzoek om als eerste een franchise op te zetten in Raalte. Zijn kantoor fungeert daarbij nu als pilot. “Ik zit al 25 jaar in het vak en BEST is al zo’n twintig jaar actief in de uitzendbranche. Die gezamenlijke ervaring zorgt voor een absolute meerwaarde. Ik weet waarover ik praat. Ik ken de verschillen tussen de eisen die aan een koel/vrieschauffeur en een kipperchauffeur worden gesteld. Als ik iemand stuur, dan kunnen de opdrachtgevers er van op aan.”

Jan richt zich niet alleen op uitzendkrachten, maar ook op de bemiddeling voor ZZP chauffeurs.. “ZZP chauffeurs zijn zelfstandig en gemotiveerd. Het zijn echte vakmensen. En met hun flexibiliteit zijn het ideale partners voor de logistieke bedrijven. Ik verwacht wat dat betreft ook een verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Nog meer ruimte voor uitzendkrachten en ZZP-ers dus. Maar ook voor vutters en 65+-ers die jarenlang chauffeur zijn geweest. In één keer niet meer rijden valt voor sommigen erg zwaar. Zij zouden wellicht graag één of twee ritten in de week willen blijven doen. Ik hoop hierin een rol van betekenis te kunnen spelen.”

In Jans visie staat het contact met de uitzendkrachten en de werkgevers centraal. “Ik heb absoluut niet de intentie om de concurrentie aan te gaan met de grotere uitzendbureaus. Bij ons draait het om kleinschaligheid en de kennis van de sector. Ik ga liever voor tien keer twee, dan voor twee keer tien. Er is markt genoeg. In het gebied rond Raalte zijn veel logistieke bedrijven gevestigd. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat juiste de mensen op de juiste plek terecht komen. Ik denk dat ik daarvoor over de benodigde ervaring en mensenkennis beschik. Natuurlijk is het belangrijk dat de mensen de juiste papieren hebben, maar daarna draait het om de motivatie. Ik zoek mensen die het vak echt leuk vinden. Die ervoor gaan! Gedrevenheid en enthousiasme zijn sleutelwoorden voor goede krachten. En ik neem ook de tijd om de sterkere en de zwakkere kanten van het personeel te ontdekken. Waar liggen hun mogelijkheden? De ene chauffeur is door zijn fysiek wellicht wat minder geschikt voor distributieritten, terwijl hij daarentegen misschien in het internationale vervoer helemaal op zijn plek is.”

BEST Chauffeurs en Logistiek is te vinden aan de Zompstraat 19a in Raalte, tel: 0572-354050, e-mail: jvanheun@bestgroep.nl. Meer informatie op www.bestgroep.nl

Lees ook

‘Nog meer onzekerheid voor agrarische ondernemers’

ZWOLLE – “Nog meer onzekerheid voor agrarische ondernemers en hun gezinnen”. Dat zegt Gert Harm …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.