tweedaagse conferentie passend onderwijs

Het centrale thema van de conferentie is Q-fit, de handelingscode voor passend aanbod. Q-fit staat voor Quality Focust op het individuele kind. Op donderdag kunnen de bezoekers vanaf 9.00 uur kennismaken met Q-fit. Vanaf 16.00 uur wordt er een aperitief, diner en inspirerende werkavond aangeboden, dat duurt tot 23.00 uur. Op vrijdag gaan de bezoekers aan de slag met Q-fit.

Kortom, twee dagen quality time voor ouders op zoek naar passend onderwijs voor hun kind en professionals die dit willen bieden. Samen werken zij aan een duurzame match.

Q-fit is een soort routeplanner die sturing geeft aan een individuele leerroute, aan de hand van een vastgesteld objectief stappenplan. De Q-fit brengt individuele vragen in kaart, zet deze om in een passend arrangement en ondersteunt bij de uitvoering en het opvolgen ervan. Door het zetten van zeven stappen in een goede volgorde en op de juiste wijze, komt het tot een verantwoord en actief arrangement voor een leerling en een doelgericht werkplan voor de leraar.

Het Q-fit stappenplan:

* legt met een sterkte-zwakte analyse de basis voor een verantwoord integraal arrangement

* stelt individuele voorwaarden en wensen vast voor een passend programma

* geeft een indicatie voor het benodigde percentage zorg, behandeling en effectief onderwijs

* beschrijft het potentieel werkgebied van de leraar, therapeut of andere professionals

* adviseert in het gewenste type programma en leeromgeving voor het kind

* stelt lange en korte termijndoelen op

* bepaalt de attitude voorwaarden voor begeleiding

* maakt keuzes in didactische ondersteuningsmiddelen

* meet resultaten, welzijn en leerwinst

* biedt een doelgericht werkplan

Handelingsgericht werken, handelingsgerichte diagnostiek en handelingsgericht en integraal indiceren wordt met Q-fit mogelijk gemaakt.

Q-fit helpt ouders die op zoek zijn naar:

* passend onderwijs voor hun kind

* een geleidelijke overgang voor hun kind van peuterspeelzaal naar school

* een goed schooladvies

* ondersteuning bij de schoolkeuze voor hun kind

* een geschikt onderwijs-zorgarrangement voor hun kind

* een opinion over onderwijs-zorgkeuzes voor hun kind

Ouders hebben een grote rol in het Q-fit traject. Ze zijn serieus partner van professionals in het totale traject. Of het nu gaat om schoolkeuze, aanmelding of plaatsing. Ook tijdens de schoolloopbaan hebben ouders een belangrijke rol. Zij leveren informatie aan, delen dit met professionals en geven hun goedkeuring aan verschillende trajectstappen. Daarnaast zijn ze regisseur

van het persoonlijk plan.

De conferentie is bedoeld voor ouders, belangenbehartigers, professionals werkzaam met of voor zorgintensieve kinderen en beleidsmakers op het werkterrein van zorg en passend onderwijs.

Inschrijven kan online via het reserveringsformulier op staging2.lamaniere.com. Het inschrijfgeld voor deelname is inclusief koffie en thee en andere dranken, uitgebreide Vlaamse lunch, congresmap en DVD Passend Onderwijs. Hotelovernachting in een naburig hotel kan geregeld worden voor 65 euro per persoon per nacht op basis van een tweepersoons kamer en ontbijt.

Voor meer informatie, neem contact op met Helma Rodkijk via helma@nijlandenkroes.nl of via info@lamaniere.com en 0570-522805

Meer informatie vindt u op staging2.lamaniere.com.

Contactpersoon: Helma Rodkijk l Helma@nijlandenkroes.nl of info@lamaniere.com | tel. +31 (0)570522805.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.