Home / archiefcentraal / tuin iepensingel gebruikt als dumpplaats

tuin iepensingel gebruikt als dumpplaats

Kom je ’s morgens buiten, hebben onverlaten weer afval in je tuin gegooid. Bewoners van een hoekwoning aan de Iepensingel in Raalte zijn het zat. “Dit keer lag er nota bene een plastic zak met afval een rabarberplant. Hoe asociaal kun je zijn…”

De bewoners: “Mijn man en ik wonen aan de Iepensingel. We hebben een hoekhuis. De tuin onderhouden is voor ons een hele klus vanwege beperkingen, daarom doen we dat meestal in gedeeltes. In de tuin aan de zijkant van het huis was het blad al wel op een hoopje geharkt maar nog niet in de groene container. Schijnbaar zien mensen dat als een uitnodiging om er ook maar hun rabarberafval in plastic zak erbij neer te gooien.”

En dan de oproep: “Wil de eigenaar van dit afval het komen verwijderen?”

“Je wilt niet weten wat ik vaak uit de tuin moet halen van plastic tassen,flessen,chipszakken etcetera. Hoezo een schoon milieu en wat zegt dit over normen en waarden? We moeten met elkaar de omgeving schoon houden.”

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.