trabantjes trekken zondag door salland

Een stoet Trabantjes trekt zondag door Salland voor de derde editie van de Salland Rit van Trabantclub Nederland. De voertuigen verzamelen zich om 11.00 uur op het Marktplein van Heino, waarna de tocht om 12.00 uur vertrekt.

De tocht voert onder andere langs Daarle, Hellendoorn en Nieuw Heeten. Het einde van de 65 kilometer lange tocht is op het Marktplein, waarna de deelnemers gezamenlijk bij Marktzicht gaan eten.

De eerste Trabantjes zagen het levenslicht in 1958, in de Sachsenring autofabriek in Zwickau (toenmalige DDR). Aan de productie van deze ‘volkswagen’ hing een prijsvraag die moest beslissen welke naam de gezinsauto zou krijgen. Gekozen werd voor de naam Trabant. Ten eerste omdat Trabant ‘makker of metgezel’ betekent en ten tweede omdat een aantal dagen voor de nulserie, de eerste Russische Spoetnik werd gelanceerd. Deze wordt ook wel ‘Erdtrabant’ genoemd. Tot 1991 werden er -met verschillende aanpassingen- drie miljoen Trabanten geproduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.