tenniskids bij tennisvereniging ramele

Met Tenniskids mikt Ramele op de basisschooljeugd van 4 tot 12 jaar. “Het is een totaal nieuwe methodiek met een kleiner speeloppervlak, ballen van schuim en andere rackets. Bij het gewone tennis op een groot veld hebben kinderen al gauw de neiging om de interesse te verliezen. Nu worden ze meer geprikkeld om aan het spel deel te nemen.”

Het fenomeen Tenniskids is overgewaaid vanuit Zweden en voor Nederland ontwikkeld en geïntroduceerd door de landelijke bond KNLTB. Voor zover bekend is Ramele de enige tennisvereniging in deze regio, die dit nieuwe jeugdprogramma aanbiedt. Tennisleraar Mekers heeft hiervoor speciaal een tweedaagse cursus gevolgd en is eind 2010 met een aantal groepen gestart, maar gaat nu ook in dit voorjaar aan de slag op de buitenbanen van Ramele.

Een vereniging, die deelneemt aan dit nieuwe programma van de KNLTB, heeft wel enkele verplichtingen. Ze moet garant staan voor de zeven zekerheden van Tenniskids. De belangrijkste is wel dat ze het programma aanbiedt aan alle nieuwe jeugdleden en dat ze dus ook een investering doet in het aanschaffen van spelmateriaal, gadgets en diploma’s. “We steken onze nek uit, maar we willen graag stappen zetten om de jeugd aan het tennissen te krijgen”, aldus de drie.

Het trio is er eveneens van overtuigd dat TennisKids kan bijdragen aan een beter spelniveau. Waar de tennissende jeugd van nu vaak nog moeite ondervindt met coördinatie moet dat in de toekomst echt beter gaan. ‘De variatie is veel groter dan voorheen. De kinderen hebben al zes oefeningen gedaan voordat ze bij het net komen. Ze hebben meer plezier en gaan daardoor eerder een rally aan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.