Home / archiefcentraal / stekker uit veiligheidspanel heino

stekker uit veiligheidspanel heino

Het panel heeft meerdere middelen gecreëerd waarmee de burger melding kan doen van onveilige situaties. Zo hangen er in meerdere winkels in Heino brievenbussen waar inwoners signaleringskaarten kunnen deponeren. Bovendien is er een e-mailaccount gemaakt waarop mensen berichten van onveilige situaties kunnen melden. In de loop van de tijd is het aantal ontvangen meldingen sterk teruggelopen. De laatste drie maanden is helemaal geen melding meer binnengekomen.

Het Veiligheidspanel is met meerdere activiteiten bezig die nog niet afgerond zijn. Over het Kanjerproject bij sportverenigingen zijn afspraken gemaakt met het team Sportbedrijf. Het Veiligheidspanel heeft positieve geluiden vanuit scholen en ouders ontvangen over het project. Daarom blijft er budget beschikbaar voor het Kanjerproject, waarbij kinderen geleerd wordt gedrag te herkennen en daarmee om te gaan. De overige lopende activiteiten worden overgenomen door Plaatselijk Belang Heino.

Dat de gekozen werkwijze niet werkt ziet het Veiligheidspanel Heino nu in. Dat betekent volgens de gemeente niet dat er geen behoefte is aan samenspraak tussen burger en overheid op het onderwerp veiligheid. Er wordt gekeken of een digitale vorm van samenspraak toegepast kan worden voor de gemeente Raalte.

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.