slagerij bouwhuis viert 75 jarig jubileum

“We hebben nog meer acties, maar deze twee springen er wel uit”, vertelt Sander Bouwhuis (36). Om kans te maken op het halve varken hoeft de klant alleen maar zijn of haar naam en telefoonnummer op te bon schrijven. Als ze die bon vervolgens weer bij de slagerij inleveren kan het zo maar zijn dat zij de gelukkige winnaar zijn van een portie varkensvlees. Wie deze week meer dan 15 euro besteedt bij Bouwhuis ontvangt bovendien een eigengemaakte mosterdsoep, met Haarlese mosterd.

De opa van Sander, Anton Bouwhuis, was huisslachter. Hij besloot om op 4 april 1936 het huidige pand aan de Stationsweg 3 in Haarle te kopen om daar zijn eigen slagerij te beginnen. Het bedrijf groeide en in de jaren zeventig droeg hij het bedrijf over aan zijn zoon Joop, de oom van Sander. Ruim vijftien jaar geleden kwam Sander in loondienst bij de slagerij, waarvan hij zich inmiddels al weer tien jaar eigenaar mag noemen.

Slagerij Bouwhuis koopt runderen in bij vaste, vertrouwde leveranciers en slacht de dieren vervolgens zelf. “Wij zijn vol ambachtelijk en dat is te merken aan de kwaliteit van het vlees. Daarnaast wordt er gekeken naar het dierenwelzijn. Dieren moeten een goed leven gehad hebben. Het vlees smaakt er absoluut beter door”, legt Sander uit. Maar de Haarlese slager noemt zichzelf ook ‘dé barbecuespecialist’ in de regio en verzorgt de catering, in de vorm van gourmetschotels en buffetten, voor diverse feesten en partijen. “Ik zegt zelf altijd dat wij voor ieder feest de oplossing hebben”, lacht Sander.

Samen met zijn vier werknemers probeert de eigenaar op de hoogte te blijven van nieuwe producten en nieuwe (kook)technieken in de vleesbranche. Sander: “Van mijn personeel verwacht ik, behalve dat ze klantvriendelijk en hygiënisch zijn, ook dat ze verstand hebben van de producten die we verkopen. Daarom zijn er regelmatig kookcursussen en vleesworkshops waar mijn personeel en ik deel aan nemen.” Met dat gegeven verwacht Sander dat zijn slagerij nog wel een aantal jaren mee kan. “Nu we de 75 gehaald hebben, kunnen we ook wel voor de honderd gaan. Ik ben nog jong, dus die 25 jaar kan er wat bij mij betreft ook nog wel bij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.