sallandse gemoedelijkheid bij sallandshoeve

Jan en Inge Veltien uit Raalte zijn sinds 1 januari 2011 de uitbaters van Restaurant Sallandshoeve in Nieuw Heeten. Dit restaurant is gevestigd in een honderd jaar oude boerderij op het terrein van Vakantiepark Sallandshoeve. Jan en Inge gaan voor de echte gemoedelijke Sallandse sfeer en willen dat ook uitdragen naar de regio. “We mogen best wel trots zijn op onze afkomst. Als je Twente inrijdt, zie je de borden ‘Welkom in Twente’. Maar als je weer Salland inrijdt, dan zie je niks…”

Om iedereen kennis te laten maken met hetgeen het restaurant te bieden heeft, presenteren Jan en Inge op Tweede Paasdag, zondag 25 april, een open huis bij hun restaurant. Dat gebeurt in samenwerking met Evert en Monique Mol, de eigenaren van het vakantiepark. Het programma wordt omlijst met veel aandacht voor de Sallandse folklore en streekproducten.

Jan heeft al zo’n dertig jaar ervaring in de horeca. Hij werkte tien jaar bij een broodbanketzaak/lunchroom en twintig jaar als bedrijfsleider bij een vestiging van La Place (de restaurants van V & D). “Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt, maar het was altijd een droom om iets voor mezelf te beginnen. Ik wilde meer vrijheid. En ik houd van het werk in de horeca. Ik vind het fantastisch om andere mensen een leuke tijd te bezorgen.” Jan zal bij de Sallandshoeve fungeren als bedrijfsmanager, dochter Inge (zij werkte tot voor kort voor Echte Bakker Jorink) als gastvrouw.

Evert en Monique Mol konden hem met de Sallandshoeve alle mogelijkheden bieden. “We hebben het restaurant altijd zelf gedraaid”, vertelt Evert. “Maar dat werd een te grote belasting. Het park vraagt heel veel tijd en bovendien hebben we uitbreidingsplannen. Vandaar dat we hebben besloten om de exploitatie van het restaurant af te stoten. Maar we blijven samenwerken. Jan en Inge hebben belang bij onze gasten en wij weer bij die van hen. Zo kunnen we elkaar versterken.”

Jan en Inge willen de Sallandshoeve op de kaart zetten in heel Salland. “Monique en Evert hebben daar al een flink begin mee gemaakt, maar wij willen dat verder uitbouwen. Teveel mensen hebben er geen idee van wat wij hier te bieden hebben en de mensen die hier voor het eerst binnen komen, zijn dan ook altijd meteen enthousiast.” De begane grond van de Sallandshoeve bestaat uit drie ruimtes: de bar (45 personen); de vuurplaats (het restaurant voor circa zeventig gasten) en de deel (een extra restaurantruimte voor circa 25 gasten die eventueel bij het restaurant kan worden aangetrokken). “Het interieur van de verschillende ruimtes in het restaurant ziet er fantastisch uit”, vertelt Inge. “Pannen aan de muur, een prachtige open haard, ouderwetse gebinten, het past precies bij de sfeer die wij voor ogen hebben. De echte gemoedelijke Sallandse aard. We hebben dan ook weinig hoeven veranderen. Alleen het interieur van de bowlingkelder hebben we flink aangepakt. We serveren in principe à la carte. We werken met verse producten en passen de kaart per seizoen aan. Maar ook gourmetten is mogelijk. We kunnen hier ruimte bieden aan groepen tot tweehonderd personen. Maar we beschikken ook nog over een groot terras en een speelweide met midgetgolfbaan. Themafeesten? Daar staan we ook helemaal voor open. Laat men maar informeren. We denken graag met de mensen mee.”

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De leden van de Sallandse Folkloregroep Raalte verzorgen verschillende dansdemonstraties. Verder staan er diverse stands met streekproducten en kunnen de bezoekers kennis maken met Sallands Landbier. Uiteraard is ook aan de kinderen gedacht. De Paashaas huppelt rond, er is poppenkast, de kinderen kunnen die dag speciale kleurplaten (verkrijgbaar bij de VVV in Raalte en Holten) inleveren, hetgeen goed is voor een verrassing, er staan springkussens en de kinderen mogen een potje sumoworstelen (in speciale pakken). Ook is er een kleine bowlingwedstrijd in de bowlingkelder bij het restaurant. Iedereen mag vrijblijvend een keertje gooien. Voor diegene met het hoogste aantal punten ligt een leuke prijs klaar. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Restaurant Sallandshoeve is te vinden aan de Holterweg 85 in Nieuw Heeten, tel: 0572-321630. Meer informatie op staging2.restaurantsallandshoeve.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.