rodijk zelfstandig met interieuradviesbureau

Karin Rodijk start met ingang van vrijdag 15 april met haar eigen adviesbureau Karin Rodijk Interieuradvies. Ze richt zich daarmee op het maken van interieurplannen voor de particuliere en zakelijke markt. “Het gaat in mijn werk om gevoel. Ik kan overal inspiratie uit halen. Ik vind het gewoon geweldig om met interieurinrichting bezig te zijn. Of het nou een opdracht is voor een compleet nieuw interieur of een kleine aanpassing, dat maakt verder helemaal niet uit. Het gaat erom dat je de mensen blij maakt met het eindresultaat. Daar geniet ik van.”

Karin heeft vijftien jaar gewerkt voor Eijerkamp in Zutphen. Daarna werkte ze drie jaar Boerhof Projectinrichters in Heeten. Veel mensen uit Salland zullen haar kennen van haar wekelijkse optredens in de tv-programma’s ‘Eigen huis en tuin’ en ‘Klussen en wonen’. Daarin ging ze als interieurspecialiste bij diverse mensen op bezoek.

Met haar eigen bureau richt ze zich op interieuradvies in de meest brede zin van het woord. Of het nou gaat om een plan voor een slaapkamer of een hele woning, een klein kantoortje of een volledig bedrijfspand, iedereen is welkom. “We beginnen eerst met een kennismakingsgesprek. Het is voor mij erg belangrijk om een beeld te krijgen van mijn opdrachtgever. Daarna gaan we ter plekke een kijkje nemen. Daarbij kan ik ook voorzichtig aftasten wat de smaak van de opdrachtgever is. Vervolgens stellen we een wensenlijst op en daarna ga ik aan de slag. Het moet een plan worden van de klant en mij.”

Als Karin het plan gereed heeft, presenteert ze het met 3D-tekeningen, schetsen en moodboards. Vervolgens staat het de opdrachtgever vrij om zelf te gaan shoppen. Maar hij of zij kan ook gebruik maken van het netwerk van Karin. Ze heeft hiertoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een tiental bedrijven die actief zijn in de inrichtingsbranche. Het gaat om Schrijver Interieurbouw, Neplenbroek Meubelstoffering en Potgieter Openhaarden en kachels uit Heino, ASB uit Borculo (een paraplu voor een reclamebureau, de verkoop van polyplafonds en akoestische oplossingen), Artificiale uit Doetinchem (interieurbeplanting); Filament Licht uit Hengelo (verlichtingsadvies en armaturen), Salland Parket uit Deventer, Eijerkamp en Home Fashion in Zutphen en Boerhof Projectinrichters in Heeten.

Karin probeert aan haar ontwerpen een eigen touch te geven. “Ik houd mezelf daarbij wel altijd voor dat de klant zich er thuis moet voelen. Ik wil niet mijn eigen smaak opdringen aan mijn opdrachtgevers. Ik sta helemaal vrij. Soms kan ik ergens binnen komen en blijk je al heel veel effect te kunnen sorteren door een meubelstuk te verplaatsen. Natuurlijk heeft mijn werk een link met de mode. Maar daar waar de kledingmode elk half jaar wisselt, duurt dat bij de interieurinrichting veel langer. Daarbij duurt een trend circa vijf jaar. Je gaat tenslotte niet elk jaar je interieur totaal vernieuwen. Maar door middel van bijvoorbeeld een goed kleurenplan kun je wel elke keer up to date blijven.”

Laagdrempeligheid vindt Karin erg belangrijk. Het staat iedereen vrij om bij haar studio binnen te lopen. Bij afwezigheid is ze altijd mobiel te bereiken. In haar kantoor is bovendien presentatiemateriaal van de tien bedrijven waarmee ze samenwerkt te zien. “Nogmaals, van een kleurenplan tot een volledige projectinrichting, iedereen is welkom. Het mag absoluut niet zo zijn dat de mensen zich bezwaard voelen om bij mij naar binnen te lopen.”

Karin was zo’n acht jaar lang wekelijks te zien in de tv-programma’s ‘Eigen huis en tuin’ en ‘Klussen en wonen’. “Als je de herhalingen meetelt, soms wel vier keer per weekend”, lacht ze. Ze deed dat werk in opdracht van haar toenmalige werkgever Eijerkamp. “Zij kochten de zendtijd in en ik mocht het vullen. Elke keer hadden we weer een ander thema. De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik nu gebruiken om mijn eigen bureau tot een succes te maken.”

Karin Rodijk Interieuradvies is te vinden aan de Burgemeester Kerssemakersstraat 24a, mob: 06-30007013, e-mail: info@karinrodijk.nl , internet staging2.karinrodijk.nl. De officiële opening is vrijdagmiddag om 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.